06 Kasım 2018 13:35

‘Adalet kavramının tartışılması gerekir’

8. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali 9 Kasım’da başlayacak. Festivalin jüri başkanlığını Derviş Zaim üstlenecek.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Bu yıl 8.’si düzenlenen “Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali”, Türkiye ve dünyadan birçok filmi sinemaseverlerle buluşturacak. Hukuk, psikiyatri, sosyoloji ve politika alanlarından önemli isimlerin katılacağı festival, 9 Kasım’da başlayacak. Sinema sanatı aracılığıyla hukuksal ve toplumsal sorunlarda uluslararası ölçekte farkındalık, iletişim, dayanışma ve iş birliğini artırma hedefiyle yola çıkan festivalde, “Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması”nın jüri başkanlığını ise Derviş Zaim üstlenecek.

Bugüne kadar “Tabutta Rövaşata”, “Filler ve Çimen”, “Cenneti Beklerken”, “Devir” ve “Rüya” gibi birçok filme imza atan Zaim, yaptığı açıklamada, Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin, adalet konusunda tematik bir festival olması açısından çok önemli olduğunu söyledi. Zaim, toplumların ve tarihin içinde adalet kavramının önemine değinerek, “Bu kavramın kanlı canlı olması, yaşaması, devam etmesi, üzerine tartışılması ve düşünülmesi gerekir. Bu düşünce bakımından böyle bir festivalin oluşturulması da benzerleri arasında ayırt edici özelliklerinden bir tanesi olduğunu ve önemli olduğunu söylemem gerekiyor. Ayrıca festivalin geçmiş senelerdeki seçkisine baktığımız zaman Türkiye’deki benzerlerinden hiç de aşağı kalmayan bir konumda olduğunu göstermiş bulunuyor.” diye konuştu.

Festivalde ayrıca “Sinema Onur Ödülü” takdim edilecek olan Zaim, “8.Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali”nin zengin seçkisi ve tematik yönelimi nedeniyle üzerine titrenmesi gereken bir festival olduğunu ifade etti. Seneye yeni projelerinin olacağını aktaran Zaim, bir film ve bir kitap çalışmasını sevenleriyle buluşturacağını dile getirdi. (İstanbul/AA)

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkta bütçe kısıtlaması değil sağlığa bütçe

SONRAKİ HABER

Ayşe Baykal, Hürriyet'teki yazılarını sonlandırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa