06 Kasım 2018 12:58

Tutuklu milletvekili Güven’in duruşması yarın

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in tutuklu yargılandığı dava kapsamında yarın 3’üncü kez hakim karşısına çıkacak.

HDP'nin tutuklu Hakkari Milletvekili Leyla Güven | Fotoğraf: MA

Paylaş

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in tutuklu yargılandığı davanın 3’üncü duruşması yarın Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Avukatı Reyhan Yalçındağ, Anayasa’nın çok net olduğunu, müvekkilinin derhal tahliye olması gerektiğini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yönelik operasyonuna karşı gösterdiği tepki, yaptığı açıklamalar ve Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) çalışmaları nedeniyle 31 Ocak’ta tutuklanan DTK Eş Başkanı ve Hakların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven hakkında Diyarbakır 9. Ağır Mahkemesi’nde açılan davada toplam 25 yıldan 46,5 yıla kadar hapis isteniyor.

Güven, HDP’den Hakkari milletvekili seçilmesinin ardından tahliye edilmesi için avukatları davaya bakan Diyarbakır 9. Ağır Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. Mahkeme, 29 Haziran’da oy birliğiyle aldığı kararda, Güven’i tahliyesine karar verdi. Ancak alınan karar, duruşma savcısının yaptığı itiraz sonucu karar kaldırıldı.

TAHLİYE TALEBİNE RET

Yargıtay’ın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tahliye kararı sonrası Güven’in avukatları, 21 Eylül’de tahliye talebiyle mahkemeye başvuruda bulundu. Bu başvuru da reddedildi. Yalçındağ, bugün görülecek duruşmaya ilişkin de, “Anayasa çok net, derhal tahliye olmalı” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mardin’de bütçe açığı: 71 milyon TL

SONRAKİ HABER

'Eğitim harcamalarının yükü halkın sırtına yükleniyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa