19 Eylül 2012 05:34

Kanlı 1 Mayıs'ta ilk kurşun otelden!

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden TBMM Darbe Komisyonu'na gönderilen bir kroki 1977'deki 'Kanlı 1 Mayıs'a dair gerçekleri ortaya çıkardı.Akşam Gazetesi'nden Yekta Gökdağ'ın haberine göre Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu'na ulaşan belgeler arasında, 1977'deki 'Kanlı 1 Mayıs'la ilgili ra

Kanlı 1 Mayıs'ta ilk kurşun otelden!
Paylaş

Akşam Gazetesi'nden Yekta Gökdağ'ın haberine göre Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu'na ulaşan belgeler arasında, 1977'deki 'Kanlı 1 Mayıs'la ilgili rapor ve krokiler de var.

İLK KURŞUN INTERCONTINENTAL OTEL'DEN

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gönderilen kroki, 34 kişinin yaşamını yitirdiği güne ilişkin önemli ipuçları veriyor. Olayın ardından hazırlandığı anlaşılan ve ilk kez gün yüzüne çıkan 35 yıllık krokide ilginç ayrıntılar göze çarpıyor. Bunlardan en önemlisi de kanlı 1 Mayıs'ta ilk kurşunun nereden ateşlendiğine ilişkin ifadeler. Krokide, ilk kurşunun ateşlendiği yer olarak 'Inter Continental Oteli' gösteriliyor.

POLİS RAPORU YALANLANDI

Birçok tanığın ifadesini doğrulayan krokiyle polisin olaylara ilişkin tutanak ve raporları arasındaki çelişkiyse dikkat çekiyor. Emniyet görevlilerinin Kanlı 1 Mayıs'a ilişkin tutanak ve raporlarında, ilk kurşun sesinin geldiği yer olarak Tarlabaşı Caddesi ile Taksim Meydanı'nın kesiştiği mevkiye işaret ediliyordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Akhisar Düşerken

SONRAKİ HABER

Kalbim sana emekçi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...