06 Kasım 2018 11:34

Okulda Hepatit A tedirginliği

Muş merkeze bağlı bir okuldaki bazı öğrencilerde hepatit A tespit edilmesi velileri tedirgin etti.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Muş merkeze bağlı Kepenek Köyü İlköğretim Okulu’nda rahatsızlanan 28 öğrencide Hepatit A virüsü tespit edilmesi, velileri tedirgin etti. Hastalık korkusuyla veliler çocuklarını okula göndermezken, 385 öğrencinin eğitim gördüğü okula, 100 dolayında öğrencinin gittiği belirtildi.

ÇOCUKLAR OKULA GÖNDERİLMİYOR

Kepenek Muhtarı Nurettin Aslan, “Bir hafta içerisinde 128 çocuk hastalandı. Bugün de 10-15 çocuğu hastaneye götürdüler. Vatandaşlarda tedirginlik var. Veliler çocukları okula göndermiyor” dedi. Öğrenci velisi Yunus Bakır ise hastalık korkusu nedeniyle çocuklarını okula göndermediğini söyleyerek bu duruma çözüm bulunmasını istedi.

Konuya ilişkin açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, okulda dezenfekte çalışması yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Kepenek köyümüzde öğrencilerimizin Hepatit A şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı duyumunu aldık. Biz de köydeki okulumuzda Sağlık Müdürlüğü ile birlikte dezenfekte çalışmaları yapıldı. Şu anda öğrencilerimizin herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır. Velilerimiz gönül rahatlığıyla çocuklarını okula gönderebilirler. İl Sağlık Müdürlüğümüz zaten gerekli kontrollerini ve denetimlerini sürdürmektedir. Şu anda tedirgin olacak bir durum söz konusu değil.” (Muş/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Karadolap Spor Kulübüne silahlı saldırı

SONRAKİ HABER

‘Kanal İstanbul’da neler oluyor?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...