19 Eylül 2012 05:19

İnşaat halindeki okulda eğitim

Çocukları, tadilat gerekçesiyle inşaatı henüz bitmemiş olan Kutlu Aktaş İlköğretim Okulu’na yerleştirilen aileler tepkili.Okulun inşaatı bitmeden eğitim ve öğretime açıldığını söyleyen veliler binada elektrik kablolarının dışarıda olduğunu, tuvaletlerde suların akmadığını, pencerelerin naylonlarla kapatıldığını

İnşaat halindeki okulda eğitim
Paylaş
İbrahim İpek

Okulun inşaatı bitmeden eğitim ve öğretime açıldığını söyleyen veliler binada elektrik kablolarının dışarıda olduğunu, tuvaletlerde suların akmadığını, pencerelerin naylonlarla kapatıldığını söylüyor. Asansör bölümünün boş olduğunu ifade eden veliler, asansör boşluğunun etrafının çevrili olmadığını, çocukların teneffüslerde oynarken düşmelerinden korktuklarını söylediler.   

Okulun hâlâ inşaat halinde olduğunu vurgulayan Demet Güvenoğlu “Bir an önce eski okulumuzun bitirilmesini istiyoruz. Çocuklarımızın başına bir iş gelmesinden endişeliyiz” dedi. Okulun bahçesinde bulunan logar kapaklarının açık olduğunu söyleyen Güvenoğlu “Çocuklarımızın logora düşme tehlikesi var. Buna tepki gösterince idareciler tehdit ediyor. Duruma tepki gösteren bir veliye, idarecilerden biri ‘seni daha sonra bulacağım’ dedi. Kadın korktuğu için sustu” diye konuştu.

Okulun kapısının dahi olmadığına dikkat çeken Süheyla Gökdemir “Çocuklarının buradan çıkmasın nasıl engelleyecekler” diye sordu. Evleri okula uzak olduğu için servisle gidip gelmek zorunda kaldıklarını belirten Gökdemir, “Servislerden ücret alınmıyor ama aşırı dolu oluyor. İlkokul birinci sınıfa giden çocuklar velileri ile birlikte servise binmek istiyor, anneleri olmayınca ağlıyorlar ancak servis yeterli olmadığı için servise alınmıyor. Sınıfımızın elektrikleri yok ama çocuklarımız ders görüyor, onun için tedirginlik duyuyoruz” dedi. Gökdemir, okulda yaşadıkları sıkıntıları da imza toplayarak ilçe milli eğitim müdürlüğüne ileteceklerini dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Onlar için okul zili hala çalmadı

SONRAKİ HABER

Evrim konferansında buluşalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...