Kılıçdaroğlu: Katil ordusu geldi, cinayeti işledi ve VIP'den gitti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

06 Kasım 2018 09:46
Son Güncellenme Tarihi: 06 Kasım 2018 10:35
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarında öne çıkan bölümler şunlar:
"Bülent Ecevit'in ölümünün 12'nci yılını andık. Onun milliyetçiliği Beş Parmak Dağları'nda yazılıdır. Kimseden özür dilemedi, pazarlık yapmadı. Eğer bugün Ortadoğu'da dram varsa 16 yıldır ülkeyi yönetenlerdendir."

Adalet, hak aramanın gereğidir. Bir haksızlığa uğradıysanız, size birinin hakkını teslim etmesi gerekir. Adaleti yıpratırsanız, devleti çökertirsiniz. Adalet devletin temelidir. 'Devletin bütün nehirleri, adalete olan susuzluğu gidermez' diyor ünlü bir düşünür. Adaleti dağıtanların, adaleti yıpratmamaları için hukukun üstünlüğü ilkesiyle karar vermeleri gerekir. Adaleti dağıtan kişi bir güce teslim olmuşsa, adaleti dağıtamaz.

EREN ERDEM'İN TUTUKLULUĞU

Bir uyuşturucu baronu daha önce tutuklanmıştı Ergenekon Balyoz dönemi sırasında gizli tanıktı. Ve bu baron tekrar gözaltına alındı. Ve mahkemeye çıktı tutuklandı. Bir süre sonra serbest bırakıldı. Hakim, İktidar partisinden eski bir milletvekili beni sürekli arayıp tahliye edilmesi yönünde baskı yaptı diyor. Devlet bu konuda duyarlı diyor. Bu devletin kim olduğunu biliyorum. 15 Temmuz'u unutmadık, darbe girişimini unutmadık.  Bu mudur adalet? Bu adaleti yaratan kişi şimdi sarayda oturan kişidir. Yargıya talimat verip istediğini serbest bıraktıran kişi sarayda oturan kişidir. İddianemesi bile olmayan Osman Kavala bir yıldır tek kişilik odada. Bunun için acaba içerden birinin telefon mu etmesi lazım. Bir uyuşturucu baronunun araya mı girmesi lazım? Esir gibi tutuluyor. Eren Erdem aynı şekilde. Yurt dışına kaçacak diye tutukluyorlar. FETÖ'nün tehlikesini bütün dünyaya duyurmuş, dokunulmazlığı kalktıktan sonra defalarca yurt dışına gidip gelmiş... Bu mudur adalet?

Eren Erdem olayında da gizli tanık var. Gizli tanık şunu diyor. Erdem'e beni gizli tanık olarak buldular, 'senin aleyhinde konuşursam benim vergi borçlarımı kapatacaklar' diyor. Bu baskıyı yapan savcıysa o savcının derhal görevden alınması lazım. Sonra bu gizli tanık gelip diyor ki, ifade vermem istendi. Psikolojim bozuktu diyor. 7 Ocak'a kadar Eren Erdem bekleyecek. Adalete olan güven azalıyor.

Berkin Elvan'ın cenazesine katıldı diye 11 aydır bir öğrencimiz içeride. Berkay Ustabaş. Niçin? Çünkü uyuşturucu baronu değil. Sise Bingöl'ün cezaevinde kalamaz raporu var ama içeride. Niçin? Doları, parası, dayısı yok. Bunlar adalet dediğimiz kavramı yıpratan olaylardır. Bu kadar haksız uygulamalara yol açan yargıçların o görevden alınması lazım.

KAŞIKÇI CİNAYETİ

Adalet çökünce ne olur? İktidardaki siyasette çöker. Nasıl mı ? Kaşıkçı cinayeti. Adamlar programlarını yaptılar Suudi Arabistan'dan geldi katiller, otele yerleştiler, kurban 2 gün sonra gelecek dediler, öldürüp gittiler. Ellerini kollarını sallayarak da çıktılar Başkonsolos dahil.

Ses kayıtları olacak, başka bir iddiaya göre görüntüler de olacak, ama katillerin gitmesine izin verilecek. Niçin izin veriliyor? Papaz nasıl gittiyse katiller de öyle gitti. Papaz uçtu. 15 kişilik katil ordusu geldi, cinayeti işledi iktidarın gözetiminde VIP'den çıkıp gittiler.

Ben "hangi gerekçeyle bunları serbest bıraktın" dediğimde AKP'nin sözcüsü "Erdoğan Kaşıkçı cinayetini örtmeye çalışıyor" diyor. Pes vallahi. Katilleri Suudi kralının isteği üzerine serbest bıraktı. Katillere göz yumanlar, Türkiye'den ellerini kollarını sallayarak çıkmalarına imkan sağlayanlar bu cinayetin ortağıdır. Merkel'e teslim oldun Trump'a teslim oldun Macron'a da teslim oldun. Hani sen dünya lideriydin? Oyuncak lider.

FAİZ TARTIŞMASI

Faiz yükselsin diyen Batı'nın egemen güçleriydi. Yükselmesin diyen Erdoğan'dı. Ne oldu? Yükseldi. Tam 3 kat. Türkiye'yi Batı'nın egemen güçleri mi yönetiyor? Saray'da oturan zat mı?

Berat Albayrak şu açıklamayı yapıyor, 'saldırılar pazar günü yabancı bir ülkenin başkentinde planlandı' Bu ülkeye karşı bir operasyon yapılıyorsa hep beraber topyekün mücadele etmemiz lazım. Arkadaşlarım TBMM'ne dilekçe verdiler. Eğer Türkiye Cumhuriyet devletine karşı bir ülkenin başkentinde bize operasyon yapılıyorsa bunu açıklamanız lazım. Açıklamazsanız yalan söylüyorsunuz demektir.

SAĞLIKTA KRİZ

Ameliyatlar neden yapılmıyor? Ameliyat eldivenleri bile hasta yakınlarından isteniyor. Acil olmadıkça ameliyatlar yapılmıyor. SMA hastaları var, 1 doz ilaç 125 bin dolar. Annenin önünde çocuk ölüyor ve anne bunu çaresizce seyrediyor. Soruyorum, bu çocukları annelerin gözleri önünde neden ölüme mahkum ediyorsunuz. Eğer sizde adalet insan sevgisi varsa bunu sağlayın. Herkes topu birbirine atıyor. Biri sosyal güvenliğe, biri başbakanlığa biri başka bir yere. Niçin? Çünkü Türkiye iyi yönetilmiyor. İlaç ateş pahası ama mutfakta da yangın var.

15 Temmuz şehit ve gazileri için toplanan para nerede? Neymiş vakıf kurulacakmış. Vakıf dediğin 1 ayda kurulur. Aradan yıllar geçti nerede bu para?

'AK PARTİ'YE OY VERİRSEN HARAMA ORTAK OLURSUN'

İsraf haramdır. AKP'ye oy verirsen harama ortak olursun. AKP hükümeti pahalı mazot, gübre, ilaç demektir. Emeklilikte yaşa takılmak demektir. Borç batağına sürüklenen esnaf demektir." (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Sezai Temelli: AKP sağlık hakkından bahsetmiyor, sektörden bahsediyor

SONRAKİ HABER

Şüpheli asker ölümüyle ilgili AYM’den hak ihlali kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa