19 Eylül 2012 03:48

Oğlum işkence ve tecavüz yüzünden intihar etti

Pozantı Cezaevinden tahliye olduktan sonra intihar girişimde bulunan 24 yaşındaki A.E.nin durumu ciddiyetini koruyor. Babası Şevki E., oğluna cezaevinde elektrikli işkence yapıldığı ve makatına sopa sokulduğunu belirterek, oğlunun akli dengesini yitirdiğini kaydetti. Şevki E., oğlunun tahliye edildikten sonra sürekli “Benim hayatım bitti” dediğini ve ardınd

Oğlum işkence ve tecavüz yüzünden intihar etti
Paylaş

Ramazan öncesi, 15 gün kaldığı Pozantı Cezaevinden şartlı tahliye olan A.E., Adana Şakirpaşa Semti Obalar Mahallesindeki amcasına ait evin 4. katındaki balkonundan atlayarak intihar etmek istedi. Adana Numune Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesine kaldırılan A.E.nin tedavisi sürerken, baba Şevki E. yaşananlara ilişkin konuştu.

Oğlunun, Şakirpaşa Semtinde bir gösteriye katıldığı gerekçesi ile tutuklandığını söyleyen Şevki E., önce Kürkçüler F Tipi Cezaevine götürüldüğünü, 7 ay sonra Pozantı’ya alındığını belirtti. Şevki E., 15 gün Pozantı’da kalan çocuğunun 3. Yargı Paketi kapsamında şartlı tahliye edildiğini belirtti.

‘SÜREKLİ İŞKENCE VE TECAVÜZ’

20 yıl önce korucu olmamak için Mardin’in Midyat İlçesi Hanlar (Xanika) Köyünden Adana’ya göç ettiklerini söyleyen Şevki E., oğlunun cezaevlerinde yaşadığı travmayı şöyle anlattı: “Oğlumu Kürkçüler’de son iki ay tekli hücreye atmışlar. Hücrede elektrik vermişler. Sopa ile anal tacizde bulunmuşlar. Oğlum o işkencelerden sonra Adana Kurttepe Akıl ve Ruh Hastalıkları Hastanesine kaldırılmış. Sonra da akıl ve ruh sağlığı düzelmedi. Sonra Kürkçüler’den Pozantı’ya götürmüşler”

‘BEN NASIL YAŞARIM’ DİYORDU

Oğlunun cezaevinden çıktıktan sonra sürekli, “Benim yaşamım sona erdi. Ben nasıl yaşarım?​” diye dert yakındığını dile getiren Şevki E., “Yapma unutursun dedim. ‘Nasıl unutayım. Sopa soktular. Kafama elektrik verdiler’ diyordu. Sonunda önceki gece mahallede tüm tanıdıklarını dolaşıp helallik istemiş ve amcasının evine gidip atlamış” dedi.

SAĞLIK DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altına alınan oğlunun, doktordan aldıkları bilgiye göre ciğerinin patladığını, böbreklerin yırtıldığını, belinin, kaburgaların kırıldığını belirtti.

Şevki E., doktorun hayati tehlikenin de devam ettiğini söylediğini ifade etti. Aile konuyla ilgili suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. (Adana/DİHA)


BU ÇOCUKLAR İÇİN NE YAPTINIZ?

CEZAEVLERİNDE çocuk ve gençlerin gördüğü muamele ile ilgili Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Tüzel, en son 24 yaşındaki A.E’nin de cezaevinde tecavüz ve işkenceye maruz kaldığını hatırlattığı önergesinde, “Hatırlanacağı üzere, Pozantı cezaevindeki tecavüzü anlatan T.T. adlı çocuk da tutuklandıktan sonra Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevinde kendini asarak, intihar girişiminde bulunmuştu” dedi. Tüzel, Bakan Ergin’in şu soruların yanıtını vermesini istedi:
* Pozantı Cezaevi’ndeki tutuklu ve hükümlü çocuklara yapılan taciz, tecavüz ve işkence skandalının ardından bu çocuklar için Bakanlığınız başka cezaevlerine nakletmekten başka ne yaptı?
* Bu çocukların cezaevinde maruz kaldığı cinsel saldırı ve işkencenin, iç dünyalarında yarattığı travmayı aşmalarına yönelik  psikolojik ve sosyal destek sunulmuş mudur?
* İntihar girişiminde bulunan T.T. adlı çocuk ruhsal bakımdan tedavi altına alındı mı?  
* Pozantı’dan Sincan Cezaevine nakledilen çocukların, Sincan’da görevlilerin şiddetine maruz kaldıkları iddiaları konusunda ne yapılmıştır?
* Devlet koruması altında iken Pozantı cezaevinde cinsel saldırıya maruz kalan çocuklardan kaçı hala cezaevinde bulunmaktadır?
* Bu çocukların yaşadıkları travmayı hafif atlatmaları bakımından tahliyeleri de dahil olmak üzere siyasi bir karar alınmasını düşünüyor musunuz?
* Çocukların tutuklu yargılanmalarının önlenmesi için bakanlığınızca yeni bir yasal düzenleme yapılıyor mu?
* Eylül 2012 tarihi itibariyle Türkiye’de kaç cezaevi bulunmakta, kaçı erkek, kaçı, kadın, kaçı çocuk cezaevi cezaevidir? Hükümlü ve tutukluların sayısı nedir, bunların cinsiyetlere oranı nasıldır, kaçı çocuktur? Kaç siyasi ve adli tutuklu, hükümlü vardır?
* Bunların cinsiyetlere dağılımı nedir, çocukların sayısı kaçtır?
* Devlete karşı işlenmiş suçlara yönelik olarak genel af çıkarılması konusunda Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?

ÖNCEKİ HABER

Cizre'de 9 gözaltı

SONRAKİ HABER

Onlar için okul zili hala çalmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...