06 Kasım 2018 04:53
Son Güncellenme Tarihi: 06 Kasım 2018 12:22

Sayıştay: Fikret Çöker'in görevi, kendi talebiyle değiştirildi

Devlet kurumlarındaki usulsüzlükleri raporlayan Sayıştay'ın Denetim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fikret Çöker'in görevi değiştirildi.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Hazırladığı 2017 raporlarıyla devlet kurumlarındaki birçok usulsüzlüğü ve milyonlarca liralık harcamaları gözler önüne seren Sayıştay'da Denetim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fikret Çöker, Sayıştay üyeliği görevine getirildi. Çöker'in yerine ise 2 Kasım tarihinde Zekeriya Tüysüz getirildi. Görevi değiştirilen Fikret Çöker, Sayıştay'da çalışmaya 1992'de başlamıştı. Yerine atanan Zekeriya Tüysüz ise 2011'de Sayıştay üyesi seçilmişti.

Merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleriyle bakanlıkları, belediyeleri ve devlete ait şirketleri denetleyen Sayıştay'daki görev değişikliğini Odatv'den Mert Taşçılar, "Türkiye Odatv'nin haberini konuşacak" başlıklı yazısıyla duyurdu. Taşçılar'ın aktardığına göre söz konusu atama kararı, Sayıştay'ın internet sitesinde yer aldı. Sitede sessiz sedasız başkan yardımcıları bölümünden Fikret Çöker’in ismi çıkarıldı. Yerine, Zekeriya Tüysüz ve özgeçmişi yer aldı. Özgeçmişte de “02.11.2018 tarihinde denetim işlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi” ifadeleri yer aldı.

SAYIŞTAY: FİKRET ÇÖKER, SAYIŞTAY ÜYELİĞİNE DÖNMEK İSTEMİŞTİR

Sayıştay, olayın kamuoyuna yansıması üzerine kendi internet sitesi üzerinden açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada "Çöker'in görevinden alındığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır, kendisinin Sayıştay üyeliğine dönme yönündeki talebi yerine getirilmiştir" denildi.

Açıklamanın devamı şöyle:

“Bazı basın yayın organlarında; Kamu kurum ve kuruluşlarının 2017 yılı denetimleri sonucunda Sayıştay'ca düzenlenen raporlarında yer alan usulsüzlük ve yolsuzluklar nedeniyle Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fikret ÇÖKER'in görevinden alındığı yönünde gerçeği yansıtmayan haberler yer almaktadır.

Fikret ÇÖKER, 1992 yılında Sayıştay'da, ‘denetçi’ olarak göreve başlamış, 2014 yılında ‘Sayıştay üyesi’ seçilmiş Başkanlık Makamınca, 13.07.2016 tarihinde Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmiş olup, Sayıştay üyeliğine dönme yönündeki talebi Başkanlık Makamının 02.11.2018 tarih ve 1854437 sayılı yazısı ile uygun bulunmuştur. Tesis edilen işlemin, talebine binaen yapıldığı Başkanlık onayında belirtilmiş olup, yayımlanan Sayıştay raporları ile herhangi bir ilişkilisi bulunmamaktadır.

Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcılığına, 1992 yılında Sayıştay'da denetçi olarak göreve başlayan, 2011 yılında Sayıştay üyesi seçilen Dr. Zekeriya TÜYSÜZ görevlendirilmiştir."

Sayıştay'ın 2017'ye dair hazırladığı raporlar, gazetelerde günlerce geniş yer bulmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstismardan yargılanan öğretmen: Şeytan yanılttıysa Allah’a sığınırız

SONRAKİ HABER

Yavuz Bahadıroğlu, Bakan Selçuk'un Sıla'yı aramasından rahatsız oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa