05 Kasım 2018 20:09

Bakan: İstanbul Havalimanında 30 işçi hayatını kaybetti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı'nda 30 işçinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Fotoğraf: Kayhan Özer/AA

Paylaş

Bakan Turhan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü,  Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) 2019 yılı bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Turhan, İstanbul Havalimanı'ndaki iş cinayetlerine ilişkin sorulara yanıt verdi. Turhan, havalimanı inşaatının başından bu yana yaşanan iş cinayeti sayısının 30 olduğunu söyledi.

Turhan, "459 iş sağlığı ve güvenliği uzmanıyla 350 bin kişiye bu konuda eğitim verilmiştir. İşçi şikayetleriyle ilgili gereken tüm uyarılar yapılmış, şantiye koşulları düzeltilmiş, taşeron firmalar uyarılarak, işçilerin alacaklarının tamamının ödenmesi sağlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Turhan, gözaltıların sorulması üzerine de bu konunun adli olduğunu, kendilerinin böyle bir yetkilerinin olmadığını söyledi.

İşçi Sağlı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi İstanbul Havalimanının inşa edilmeye başlandığı 2013 yılından bugüne kadar 38 işçinin ölümünü tespit edebildiklerini açıklamıştı.

WIKIPEDIA AÇIKLAMASI

Wikipedia'nın engellenmesine ilişkin soruya Turhan, adli sürecin devam ettiğini ve Wikipedia yetkilileriyle içeriklerin çıkarılması yönündeki görüşmelerin sürdüğünü belirtti. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Direnişin sembolü haline gelen genç Filistinli yaralandı

SONRAKİ HABER

CHP'den ayrılan Belediye Başkanı, AKP'ye katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...