05 Kasım 2018 15:27
Son Güncellenme Tarihi: 05 Kasım 2018 21:23

'Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı' Meclis'te görüşülüyor

'Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı' Meclis Sağlık Komisyonu’nda görüşülmeye devam ederken AKP'li milletvekili Türk Tabipler Birliği'ni hedefine aldı.

Fotoğraf: VOA/Wikimedia Commons (Public Domain)

Paylaş

AKP milletvekillerince 30 Ekim’de TBMM'ye sunulan ve sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiren "Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı” Meclis Sağlık Komisyonu’nda görüşülmeye devam ediyor.

Meclis Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Komisyon Başkanvekili ve AKP İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut başkanlığında toplandı.

AKP'Lİ AĞRALI: TTB TÜM HEKİMLERİ TEMSİL ETMİYOR

Görüşmelerde söz alan AKP Konya Milletvekili Abdullah Ağralı hedefine Türk Tabipler Birliği'ni koydu ve "Meslek kuruluşlarıyla ilgili özellikle Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi, tüm hekimleri temsil etmiyor. Hekim olarak konuşuyorum ve beni temsil etmediğini düşünüyorum. Düşüncelerimi söylüyorum." ifadesini kullandı.

'TTB MERKEZ KONSEYİ ÜYELERİ SEÇİMLE GELİR, BUNLAR BİZİM BAŞ TACIMIZDIR'

Ağralı'nın açıklamalarına diğer partilerden tepki geldi. CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise TTB Merkez Konseyi üyelerinin seçimle geldiklerini vurgulayarak, "Bunlar bizim baş tacımızdır." dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, tabip odalarının, seçimle geldikleri için tüm hekimleri teslim eden meslek odası olduğunu söyledi. Güzel, "Sizin gibi düşünmedikleri için 'Hekimleri temsil etmiyor' şeklinde bir ifade kullanmak doğru değildir." diye konuştu.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel de "Özellikle bir hekim olarak 'Ben Tabipler Birliğinin kendimi temsil ettiğine inanmıyorum' şeklinde cümleyi kabul etmiyorum." dedi. STK'lerin, demokrasinin "olmazsa olmazı" olduğunu, anayasal bir kurum olan TTB'nin, 6023 sayılı yasayla 1953'te kurulduğunu anlatan Adıgüzel, "Bunu söylemek kanuna karşı gelmektir." ifadesini kullandı.

Muhalefet, "teklifin anayasaya aykırı olduğunu, geri çekilmesi ya da alt komisyona sevk edilmesi gerektiğini" talebinde bulundu.

Komisyonda söz alan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman sağlıkla ilgili bir düzenleme beklerken, "44 maddelik bir torba tasarı" ile karşılaştıklarını belireterek, "Sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik birtakım öneriler getiriliyor ama bir 5. madde var ki 6 bin hekimi ilgilendiriyor. Biz suçlu bir insanı savunmuyoruz. Adil bir şekilde yargılansınlar diyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

AKP'nin sağlıkta şiddetten, eczacılığa, sigara yasağına kadar birçok konuda değişikliğe ilişkin sunduğu 44 maddelik kanun teklifi sağlık örgütleri ve sağlık çalışanları tarafından tepkiyle karşılanıyor.

ÖNCEKİ HABER

Beş besteci, bir konser

SONRAKİ HABER

Ermeni Soykırımı tanıklarından Sirvart Kürdyan hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...