05 Kasım 2018 13:33

Tahir Elçi’nin yaşamı kitaplaştırıldı

Öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin yaşam mücadelesi Yazar ve Avukat Muharrem Erbey tarafından kitaplaştırıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Dört Ayaklı Minare’nin çatışmalı süreçte hasar görmesini protesto ettiği açıklama sırasında öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin yaşam mücadelesi kitaplaştırıldı.

Yazar ve Avukat Muharrem Erbey tarafından kaleme alınan “Tahir Elçi Hikayesi” adlı kitap, 10 Kasım’da İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı’nda okurlarıyla bulaşacak. Kitapta, Elçi’nin Cizre’nin Hebler köyünden başlayan ve Avrupa’nın İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) kadar uzanan zorlu yaşam ve insan hakları mücadelesi yer alıyor. 

Kaleme aldığı kitapla bir dosta karşı hissettiği sorumluluğu yerine getirmek istediğini belirten Muharrem Erbey, okurun kitapta Tahir Elçi’yi birçok açıdan öğrenme fırsatı yakalayacağını söyledi: “Okur Tahir Elçi’nin hangi şarkıyı dinlediğini, hangi yemeği sevdiğini, kaç defa gözaltına alındığını, ne kadar zor şartlarda okuduğunu, en önemli kişisel özelliklerini, aile hayatını, insan hakları alanındaki mücadelesini, kararlılığını, korkusuzca nasıl mücadele ettiğini öğrenecek.” (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

 

ÖNCEKİ HABER

KHK ile ihraçlar için meclis’e ‘kanun teklifi’ için ortak çağrı

SONRAKİ HABER

Vatandaş belediye başkanına seslendi: Başkan neredesin be ya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...