19 Eylül 2012 09:32

Suriye'deki çatışma Urfa'da eğitimi durdurdu

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), bugün düzenlediği bir saldırıyla Suriye Ordusunun kontrolündeki Tel Abyad Sınır Kapısı’nı ele geçirdi ve kendi bayraklarını astı. Sınırın öte yanındaki çatışma Akçakale’ye de taşındı. Biri çocuk olmak üzere iki kişi yaralandı. Ayrıca okullar tatil edildi. Dün ba

Suriye'deki çatışma Urfa'da eğitimi durdurdu
Paylaş

TÜRKİYE'DE DİNLENİP SURİYE'DE SAVAŞTILAR

Yaklaşık iki gündür süren çatışmalar sırasında muhaliflerin çok rahat bir şekilde Türkiye sınırına girip çıkması ise dikkat çekti. Cihan Haber Ajansı'na göre uzun süren çatışmada yorulan bazı muhalifler, Türkiye tarafına geçerek bir süre dinlendi. Daha sonra da savaşmak için tekrar Suriye tarafına geçti.

ÇATIŞMA AKÇAKALE’YE SIÇRADI

Sınırdaki çatışmalar Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde de rahatsızlığa neden oldu. Çatışmalarda Akçakale’deki çok sayıda eve ve okula mermiler isabet etti. Açılan ateş sonucunda bir kadın ve bir çocuk vuruldu.  

YARALILAR TÜRKİYE’YE TAŞINDI

Çatışmada yaralanan Özgür Suriye Ordusu askerleri Akçakale Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Tedavisi kısa sürenler, tekrar savaşmak için sınır kapısına geçti. Şu ana kadar yaklaşık 10 muhalif askerin tedavi edildiği öğrenildi. Yaralı muhalifler Türkiye’ye ait ambulanslarla hastaneye taşınırken, yine ilçeden muhaliflere su desteği de sağlandı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Sınıra sıfır mahallelerde oturan çok sayıda vatandaş ise korkuyla mahalleyi terk etti. Polis sınıra yakın yolları kapatırken Kaymakamlık da dışarı çıkılmaması konusunda sürekli anons yaptı. İlçede okullar da tatil edildi. İlçede bazı okulların camları kırılırken bazı binalar da tahrip oldu. (ŞANLIURFA)

ÖNCEKİ HABER

‘Ankara Barosu kadın düşmanlığı yapma!’

SONRAKİ HABER

Karabük'te kaza: 5 ölü, 53 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa