05 Kasım 2018 12:48

Asya Bibi’nin ailesi hayatlarından endişeli

Pakistan’da Muhammed Peygamber’e hakaret iddiasıyla yargılanan ancak beraat eden Asya Bibi’nin ailesi hayatlarından endişe ediyor.

Fotoğraf: Muhammed Semih Uğurlu/AA

Paylaş

Pakistan’da Muhammed Peygamber’e hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Asya Bibi’nin beraat etmesi üzerine cihatçıların düzenlediği protesto gösterilerinin ardından, eşi Ashik Mesih ailenin hayatından kaygı duyuyor. Bibi’nin eşi Ashik Mesih, Pazar günü yayınlanan görüntülü mesajında, ABD, İngiltere ve Kanada’ya çağrıda bulunarak hâlen cezaevinde bulunan eşi Asya Bibi ve ailesinin Pakistan’ı terk etmesi ve sığınma hakkı tanınması için yardım etmelerini istedi.

Hristiyanlık dinine mensup olan Asya Bibi, Muhammed Peygamber’e hakaret ettiği gerekçesiyle 2010 yılında idam cezasına çarptırılmış, ancak cezanın infazı ertelenmişti.

Pakistan Yüksek Mahkemesi Çarşamba günü gördüğü temyiz davasında, iddiaların yeterince kanıtlanamadığı gerekçesiyle Bibi’nin beraatine hükmetmişti. Kararın ardından cihatçı Tahrik-i Lebbeyk Pakistan (TLP) partisi yanlıları, Bibi’yi ve Yüksek Mahkeme üyelerini hedef alan protesto gösterileri düzenlemişti.

Hükümetin Cuma günü TLP ile vardığı uzlaşmada, cihatçı gruplara mahkemenin kararını temyiz için başvuruda bulunma hakkı tanınmış ve Bibi’nin ülkeyi terk etmesine izin verilmemesi öngörülmüştü. Bu uzlaşmanın ardından cihatçılar protesto eylemlerine son vermişti. Öte yandan, Bibi’nin avukatının da hayatından endişe ettiği gerekçesiyle Pakistan’ı terk ettiği bildirildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

ABD’ye yürüyen göçmen konvoyu yolu yarıladı

SONRAKİ HABER

Erzurum'da Vali Memiş'i karşılama kuyruğu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...