05 Kasım 2018 12:16

Doğruluk Kontrolü Zirvesi Antalya'da gerçekleşti

Doğruluk Payı tarafından organize edilen Fact-Checking Summit Turkey 18 (Türkiye Doğruluk Kontrolü Zirvesi 18) Antalya'da gerçekleşti.

Fotoğraf: FCST18

Paylaş

Doğruluk Payı tarafından organize edilen Fact-Checking Summit Turkey 18 (Türkiye Doğruluk Kontrolü Zirvesi 18 - FCST18) 1-2 Kasım 2018 tarihlerinde Antalya'da gerçekleşti.

20 farklı ülkeden, yetmişin üstünde katılımcı ile Antalya/Kemer'de gerçekleşen zirvede dünyada ve Türkiye'de doğruluk kontrolünün geçmişi, bugünü ve geleceği masaya yatırıldı.

Türkiye Doğruluk Kontrolü Zirvesi 18, aynı alanda çalışan birçok kuruma, bir araya gelme ve iletişim kurma imkanı sağladı.

1 Kasım 2018 Perşembe günü, Doğruluk Payı kurucuları Ferdi Ferhat Özsoy’un sunumu ve Baybars Örsek'in açılış notları ile başlayan etkinlik, gün boyunca dünyada ve Türkiye'de doğruluk kontrolü hakkında oturumlar ve birçok kurumun kendi çalışmalarını gösterdikleri sunumlar ile devam etti.

FCST18’in ikinci günü, Doğruluk Payı’ndan Verda Uyar’ın moderasyonu altında gerçekleşen “Gazetecilik Alanında Multimedya'nın Önemi” temalı panelle başladı. Maldito Bulo’dan Clara Jimenez Cruz, Dogruluk Payi’ndan Uğurcan Akın, 140 Journos’tan Can Pürüzsüz ve Evrensel’den Mithat Fabian Sözmen bu panelin konuşmacıları arasındaydı.

FCST18 ile ilgili detaylara https://www.fcst18.com adresinden ulaşabilirsiniz. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kemalpaşa’da bakanlıktan imar planı oyunu

SONRAKİ HABER

Liverpool'un yıldızı Muhammed Salah'ın heykeli tartışma konusu oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...