05 Kasım 2018 11:25

Rize Çiftekavak Deresi, dökülen atıklar yüzünden bembeyaz akıyor

Rize'de bulunan Çiftekavak Deresi, tünel inşaatından çıkan atıkların dökülmesi sonucu bembeyaz akmaya ve çevreye kötü koku yaymaya başladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Rize'de merkeze bağlı 10 mahallenin içerisinden geçen Çiftekavak Deresi beyaza bürünürken yol ve tünel inşaatına ait atıklar nedeniyle derenin bu hale geldiğini söyleyen bölge halkı, kokudan ve canlı varlığının bitmesinden endişe ettiklerini belirtti.

Rize merkeze bağlı olan Çiftekavak, Boğaz, Uzunköy, Topkaya, Çaycılar, Azaklı, Duzköy, Pehlivantaşı, Gölgeli ve Kambursırt mahallelerinden geçen Çiftekavak Deresi'ndeki kirlilik yöre halkının tepkisine neden oluyor. Bölgede yapımı süren yol ve tünel inşaatının atıklarının dereye bırakıldığını ve bu nedenle çevre kirliği oluştuğunu söyleyen halk, derelerinde yaşayan bütün canlıların öldüğünü ifade etti. Dere yüzeyinin beyaz renge büründüğü dikkat çekerken yaşananlara tepki gösteren yurttaşlar da atıklar ve beraberinde oluşan kötü kokudan rahatsızlık duyduklarını ifade etti. Mahalleli, yetkililerin durumla ilgilenmesini istedi.

‘ESKİDEN BU DEREDEN SU İÇERDİK’

Dereye atılan atıklar yüzünden dere yüzeyinin beyaz, deredeki taşların da simsiyah olduğunu ifade eden Mehmet Kan, “Yapılan çalışmalardan çıkan bütün atıkları dereye atıyorlar. Bu derede artık ne bir balık ne de bir varlık yaşar. Kokudan rahatsız oluyoruz. Biz bu dereden su içer abdest alırdık. Şu an öyle bir şansımız yok” diye konuştu.

‘DEREDE BULUNAN BÜTÜN CANLILAR ÖLÜYOR’

İbrahim Tiryaki isimli yurttaş da derenin baş tarafında yer alan tünel inşaatından çıkan atıkların dereye döküldüğünü belirterek "Biz yetkililere bu konuyu iletmemize rağmen bir çözüm üretilmedi. Bu sorun epeydir devam ediyor. Derede bulunan bütün canlılar ölüyor. Yetkililerden bu konuda çözüm bekliyoruz. Bu dereden artık hiçbir hayvanımız, hiçbir canlı su içemiyor. Deremiz o kadar pis ki ineklerimiz dahi gelip su içmeden dönüyorlar” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

25 bin kişi organ nakli bekliyor

SONRAKİ HABER

‘Nakil, mahkumlar için bir işkence aracı oldu’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa