05 Kasım 2018 10:04

Bakan Albayrak, iyimserliğini Kasım’a kaydırdı

Bakan Berat Albayrak, Kasım ve Aralık ayındaki fiyatlama davranışlarının normalleşeceği öngörüsünde bulundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Daha önce ekim ayında fiyatların düşeceğini söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, A Haber ve A Para ortak yayınında ekim ayı enflasyonuyla ilgili olarak, “Ağutos-Eylül ayındaki saldırılarda, biz eylül ayı en zor ayımız olacak ve daha sonra normalleşme süreciyle hızla yolunu bulacak demiştik. Eylüldeki fahiş fiyatlama algısı enflasyona yansıdı. Kasım ve Aralık ayındaki fiyatlama davranışları normalleşecek” öngörüsünde bulundu.

Kura dayalı ham madde fiyatlarında iyileşme yaşandığını belirten Albayrak, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Özellikle birçok sektörde pozitif iyileşme devam ediyor. Kasım ve Aralık için olumlu göstergeler bizi bekliyor. Yıl sonu hedefleri de inşallah yakalayacağız. Maliyetlerdeki pozitif süreç aşağıya doğru baskılayacak. Biz alt sektörlere kadar oyun markajına devam ediyoruz. O konuda toplumumuzun şüphesi olmasın. Trend tamda planladığımız gibi.”

2019’A UMUT POMPALAMA

Ara malı teşvik süreci için toplantıların devam ettiği bilgisini paylaşan Bakan Albayrak, “Ticarette 2019 daha agresif ve pozitif olacak. Katma değerli alanlar dediğimiz alanlarda ihracatın içerisindeyiz. İhracat alanında somut iyileşme görüyoruz. Normalleşme sürecini güçlü bir şekilde de göreceğiz. İstihdama da etkisini göreceğiz” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş, cezaevindeki Sisê Ana'nın mektubunu paylaştı 

SONRAKİ HABER

İş cinayetleri raporu: Ekim ayında en az 177 işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...