05 Kasım 2018 10:09

Demirtaş, cezaevindeki Sisê Ana'nın mektubunu paylaştı 

Selahattin Demirtaş, 'sağlığı elverişli değil' raporuna rağmen cezaevinde tutulan 78 yaşındaki Sisê Bingöl'ün mektubunu paylaştı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Edirne Cezaevi'nde tutuklan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabı Twitter'da, "Sağlığı cezaevinde kalmaya elverişli değil" raporuna rağmen tahliye edilmeyen 78 yaşındaki Sisê Bingöl'ün hücre arkadaşı Abdullah Zeydan ve kendisine yazdığı mektubu paylaştı.  

Demirtaş, Sisê Bingöl'ün koğuş arkadaşlarıyla çektirdiği fotoğrafla birlikte "78 yaşındaki Sisê Ana hapiste, çünkü kendisi müebbet hapis cezası almış, 28 Şubat darbecisi bir general değil" mesajını paylaştı. 

Sisê Bingöl'ün Demirtaş’a ve Abdullah Zeydan'a gönderdiği mektup şöyle:

“Hakikat ve özgürlük yolunda beraber yolcusu olduğum her iki oğluma da merhaba!

Kartlarınızı aldım. Benim için hem moral hem de sevinç kaynağı oldu. Siz değerli evlatlarımın moral ve sağlıklarının yerinde olması benim için yaşam sebebidir. Sizleri böyle güçlü görmek yaşama umudumu daha da güçlendiriyor. Birlikte yaşadığımız bu zorlu sürecin üstesinden sizin gülüşlerinizle ve biz annelerin onurlu duruşuyla geleceğiz. Biz düşünce esirleri belki bedenen hapsedilmiş olabiliriz ama düşüncelerimiz evrenin akışına raks edip hakikate erişecektir.

Benim durumum iyi. Onurlu bir yaşamın sahibi olabilmek için yaşama karşı umutlu olarak sağlığıma ve moralime dikkat ediyorum. Buradaki tüm arkadaşların sevgi ve selamları var sizlere. Ben de sizin gözlerinizden öpüyor, özlem ve sevgiyle kucaklıyorum. Özgür günlerde görüşmek dileğiyle.

Ananız Sisê” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hekimler kandırmaca değil çözüm istiyor

SONRAKİ HABER

Bakan Albayrak, iyimserliğini Kasım’a kaydırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...