05 Kasım 2018 08:42

CHP’li Gürer: Elektrik ve doğal gaz zammını geri alacak mısınız?

CHP'li Gürer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının bütçe görüşmelerinde, elektrik ve doğal gazda 2 ayda kez yapılan zammın geri alınmasını istedi.

(Temsili görsel) | Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının bütçe görüşmeleri, Bakan Fatih Dönmez ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in elektrik ve doğal gaza yapılan zamlarla ilgili tartışmasına sahne oldu.

Gürer, döviz kurlarındaki artış gerekçe gösterilerek, elektrik ve doğal gaza 2 ayda kez yapılan zammın döviz kurlarındaki düşüş nedeniyle geri alınması ve indirim yapılması gerektiğini söyledi.

Doların 7 liraya yükseldiğinde doğal gaz ve elektriğe 2 ay da üç kez zam yapıldığını vurgulayan Gürer, doların bugünlerde 5,5 lira seviyesine düştüğüne dikkat çekerek, Bakan Dönmez’e elektrik ve doğal gazda indirim yapılıp yapılmayacağını sordu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise “Ben de indirim yapılmasını istiyorum” diyerek başladığı konuşmasında, hiçbir bakanın zam yapmaktan memnun olmadığını belirtti. Bakan Dönmez, maliyet ve şartların zammı zorladığını ifade ederek, şirketlerin finansal sürdürülebilirliği açısından yapılan zamların geri alınamayacağını ifade etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Saray, skandal fetvalara arka çıktı

SONRAKİ HABER

Binali Yıldırım ve oğulları, gazeteci Ünker'e bir dava daha açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...