04 Kasım 2018 16:52

‘Yaptığımız haberler, iktidarın canını sıktığı için yargılanıyoruz’

KHK ile kapatılan Özgür Gündem eski Eş Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol, cezası onaylanırsa cezaevine girecek.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Hakkında 63 dava açılan, geçtiğimiz hafta “Cumhurbaşkanına hakaret etmek” iddiasıyla yargılandığı bir davadan 1 yıl 9 ay hapis cezası verilen KHK ile kapatılan Özgür Gündem eski Eş Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol, cezası onaylanırsa cezaevine girecek. 43 yıldır gazetecilik yaptığını belirten Aykol, “29 yıldır çıkardığımız özgür basın yayınlarımızın ve kurumlarımızın sayısı 51’e ulaştı. 51 gazeteyi onlar kapattılar, bombaladılar, arkadaşlarımızı hapse attılar, sürgüne gönderdiler öldürdüler ama biz gazetemizi çıkarmaya devam edeceğiz” dedi. Aykol, iki yıl öncesine kadar hakkında sadece 3 dava bulunduğunu, son iki yılda bu sayının 63’e çıktığını belirtti.

Aykol, “Açılan davaların nedenlerinden biri Genel Yayın Yönetmeni olmam. Normalde davalar günlük gazetelerde haberi yapana ve yazı işleri müdürüne açılır. Bir diğer sebebi ise yaptığımız haberlerin iktidarın canını sıkması” dedi.

‘BİZİM HABERLERİMİZE YALAN DİYEMİYORLAR’

Aykol, “Benimle birlikte yazı işleri müdürümüz ile beraber eş genel yayın yönetmenliği yaptığımız Eren Keskin’e de davalar açıldı. Eren hanımın davaları benden fazla,143 tane. Benim davalarım az çünkü dayanışma nöbetlerinde benim ismim yerine dayanışmaya gelenlerin ismi künyeye yazıldı. İsmi yazılan 100 kişiden 70’e yakınına zaten dava açıldı” dedi. -

Bu suçlamaların haksız olduğun söyleyen Aykol, “Çünkü propaganda dediğiniz biraz yalandır, abartıdır, olmayanı olmuş gibi göstermektir. Ama mahkemeler bizim haberlerimizin hiç birine ‘yanlış’ ya da ‘yalan’ diyemiyorlar. ‘Evet, bu olay oldu ama siz bu olayı yazarken devleti küçük düşünüyorsunuz’ diyorlar. Bir zırhlı araç, çocuğu ezdiyse bu haberdir ve biz haberini yaparız. İnsanların yaralanmasını, öldürülmesini, insan hakkı ihlallerini haber yaparız” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Neil Armstrong'un eşyaları 7,4 milyon dolara satıldı

SONRAKİ HABER

Otomotiv sektörü yüzde 32.6 daraldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...