04 Kasım 2018 10:18

YTÜ'deki 'Gençlik Zirvesi'ne gençler alınmadı

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen ve sınav ertelenmesine neden olan ‘Gençlik Zirvesi’ne birçok genç alınmadı.

Yıldız Teknik Üniversitesi logosu

Paylaş

Burak BAĞÇECİ
İstanbul

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) Türkiye Gençlik STK’leri Platformu (TGSP) tarafından dün düzenlenen ‘Gençlik Zirvesi’ne birçok öğrenci alınmadı. Öğrenciler, kapıda zirveye katılım izni olanların isimlerinin yazılı olduğu bir listeyle karşılaştı.

Türkiye Gençlik STK’leri Platformu (TGSP), dün Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir Gençlik Zirvesi düzenledi. Zirve, kampte olağanüstü koşullarda gerçekleşti. Okulda yoğun güvenlik önlemleri alınırken, binlerce öğrencinin gireceği fizik sınavı, sınava 2 gün kala ertelendi. Rektörlük çok öncesinden hazırlıkların yapıldığı kulüp etkinliklerini de yasakladı.

'SORUNLARI GİZLEMEYE ÇALIŞTILAR'

Etkinlikten bir gün önce okulda büyük bir seferberlik halinin hakim olduğunu söyleyen öğrenciler, yolların yıkandığını, etrafa çiçekler ekildiğini aktardı.

En dikkat çeken olay ise, öğrencilerin en önemli sorunlarından biri olan yemekhane kuyruğunu okul yönetiminin gizleme çabasıydı. Sürekli şikayet etmelerine rağmen okul yönetiminin yemekhane sırasına çözüm bulmadığını aktaran öğrenciler, cuma günü “birileri gelecek” denilerek yemekhane sırasının dağıtıldığını aktardı. Bu duruma tepki gösteren öğrenciler “Madem bu utanılacak bir durum, olmaması gereken bir durum, neden bu sorunu çözmek için bir şeyler yapmıyorsunuz?​” dedi.

KÜTÜPHANEYE GİTMEK İSTEYEN ÖĞRENCİYE 5 POLİSLE ENGEL

Öte yandan kütüphaneye gitmek için okula geldiğini söyleyen öğrencilere, çok daha uzakta olan teknopark kapısından girebilecekleri söylendi. Buna tepki göstererek kapıdan içeri yürümeye başladığını söyleyen bir kadın öğrenci, bir anda etrafını 5 polisin sardığını ve ısrar ederse işlem başlatacaklarını söylediklerini aktardı.

BİLAL ERDOĞAN 'GENÇLERİN GÖRÜŞLERİ BÜTÜN TARAFLAR TARAFINDAN DİNLENMELİ' DEMİŞTİ

'Gençlik Zirvesi’nin tanıtım toplantısında konuşan Bilal Erdoğan “Gençliğin sorunlarının, gençliğin meselelerinin konuşulması gerektiğini ve özellikle üniversiteli gençler tarafından konuşulması gerektiğini düşünüyoruz. Gençlerin sesinin, görüşlerinin, beklentilerinin bütün ilgili taraflar tarafından net bir şekilde anlaşılması dinlenmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Ancak gençliğin sorunlarını gençlerin konuşacağı Gençlik Zirvesi’ne gençler alınmadı.

Cumartesi günü okula gelen öğrenciler, kapıda zirveye katılım izni olan “katılımcıların” isimlerinin yazılı olduğu bir listeyle karşılaştı.

TGSP'NİN DİKKAT ÇEKEN YAPISI

İçinde çocuk istismarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı da dahil hükümete yakın dernek, vakıf, STK ve MÜSİAD gibi sermaye gruplarının gençlik yapılanmalarının olduğu TGSP, AKP’nin özellikle son dönemde üniversite gençliğini kazanmaya yönelik attığı adımlardan biri olarak göze çarpıyor.

ÖNCEKİ HABER

ABD’nin İran yaptırımlarının ikinci adımı başlıyor

SONRAKİ HABER

Atatürk Havalimanı'nda kaza: 9 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...