03 Kasım 2018 12:34

103 Korkmaz İnsan Barış ve Dostluk Turnuvası’nda sona doğru

Korkmaz Tedik’in babası Erdoğan Tedik: O gün barış diyorduk bugün de barış demeye devam edeceğiz.

Arşiv | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

10 Ekim Ankara katliamında yaşamını yitiren ‘103 Korkmaz İnsan’ adına düzenlenen barış ve dostluk turnuvası final maçları oynanacak. 10 Ekim 2015’te Ankara tren garı önündeki katliamda hayatını kaybeden ‘103 Korkmaz İnsan’ adına düzenlenen turnuvanın finalinde erkeklerde HDP Kepez ve Yavuzeli Kültür Derneği takımları, kadınlar finalinde ise Konyaaltı Cemevi ile Alyazma karşı karşıya gelecek.

‘ASIL SORUMLULAR YARGILANMALI’

Turnuvada siyasi partilerin, sendikaların, derneklerin, kadınların, gençlerin ve işçilerin oluşturduğu takımlar renkli görüntüler oluşturdu. Turnuvayı Evrensel’e değerlendiren Ankara Gar katliamında hayatını kaybeden Emek Partisi üyesi Korkmaz Tedik’in babası Erdoğan Tedik, turnuvaya katılan herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

“Korkmaz insanların bize bıraktığı barış dostluk ve demokrasi mücadelesini sürdüreceğiz  ve asıl sorumlular yargı önüne çıkana kadar mücadelemiz devam edecek. O gün barış diyorduk bugün de barış demeye devam edeceğiz.”

ÇHD üyesi Ödül Hancı, barış talebinde bulunan ve bu uğurda hayatlarını kaybeden arkadaşlarımız için düzenlenen turnuvanın gittikçe büyüyen, geniş kitlelere hitap eden dostluğun ve kardeşliğin pekiştiği bir organizasyona dönüştüğünü söyledi. ÇHD olarak ikinci maçta elendiklerini fakat her maçta birlikteyiz mesajı verdiklerini belirten Hancı “Orada hem hayatını kaybeden arkadaşlarımızı andık hem de yeni arkadaşlar edindik. Bu katliamın asıl faillerinin dışarıda olduğunu durmadan hatırlatmak ve bunun hesabını sormak için elimizden geleni yapacağız.”

‘İYİYİM’ DEDİĞİME UTANDIĞIM GÜNDÜ

Yavuzeli Kültür Derneği adına açıklamalarda bulunan Mustafa Güler de turnuvaya 3 takımla katıldıklarını anlatarak “Dernek, gençlik ve kadın takımı olarak 3 yıldır turnuvaya katılıyoruz. 10 Ekim Ankara katliamında ben de oradaydım. Kurtulanlardan biriyim. Arayanların nasılsın sorusuna üzülerek söylüyorum ‘iyiyim’ dediğime utandığım gündü. Unutamayacağım o günü” dedi. Adına yakışır bir turnuva olduğunu dile getiren Güler “103 Korkmaz İnsanı unutmayacağız, unutturmayacağız. Elbet bir gün hesabı sorulacak bunun bilincindeyiz” dedi.

KADINLAR DA SAHADA

‘Mirabel Kardeşler’ adına konuşan Huriye Tuzluyort ise Ankara’da katledilen 103 insanın bıraktığı barış, emek ve demokrasi mücadelesini devam ettirdiklerini ifade ederek “Antalyalı kadınlar olarak sesimizi geniş kitlelere duyurmak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Erkek egemen toplumda kadınlar olarak biz de varız. Eşitlik özgürlük taleplerimizi sahalarda da dile getirmek için bu turnuvaya katıldık” diye konuştu. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri’de kadınlar öldürülen Emine Akgül için bir araya geliyor

SONRAKİ HABER

Kabil'de bir ABD askeri öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa