18 Eylül 2012 13:14

Kavlak’ın mal varlığı tartışma yarattı

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın mal varlığı tartışma yarattı. Aydınlık gazetesinde çıkan habere göre Kavlak’ın mal varlığı yazmakla bitmiyor. Kavlak ise haberin sendikadan nemalanmak isteyen kişiler tarafından yaptırıldığını savundu.Aydınlık gazetesinde “Kerpiç Evden H

Kavlak’ın mal varlığı tartışma yarattı
Paylaş

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın mal varlığı tartışma yarattı. Aydınlık gazetesinde çıkan habere göre Kavlak’ın mal varlığı yazmakla bitmiyor. Kavlak ise haberin sendikadan nemalanmak isteyen kişiler tarafından yaptırıldığını savundu.

Aydınlık gazetesinde “Kerpiç Evden Hanedanlığa” başlığı ile yayınlanan haberde Türk Metal Sendikasının 1992 yılında Çerkezköy Şube Sekreteri olan Pevrul Kavlak’ın mülk edinmesinin de bu yıllara dayandığı iddia edildi. Kavlak’ın sendikanın kasasından tanesi 13 bin 350 lira olan 12 tane Rolex marka saat aldığına ve bunların 4 tanesinin kendisinde bulunduğuna yer verilen haberde, “Kavlak ilk mülkünü 1996 yılında Çerkezköy’de ediniyor. 2008 yılı sonlarına kadar çok sayıda arsa, dükkan ve mesken sahibi oluyor. Kavlak’ın abisi Hacı Osman Kavlak’ta aynı dönemlerde üzerinde 13 dönüm 684 metrekare tapu, eşi Hatice Kavlak’ın üzerinde 7 dönüm 539 metrekare malı var. Bir tanesi üç bloktan oluşan mesken kayıtlı. Oğul kavlak üzerine de 4 kayıt Çerkezköy’de biri de Ankara Yenimahallede olmak üzere 5 adet yaklaşık 2 dönüm arazisi var” ifadelerine yer verildi.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak dün yaptığı yazılı açıklamayla bu haberi yalanladı.

‘SENDİKADAN PARA SIZDIRMAK İSTEYENLERİN İŞİ’

Kavlak haberi söz konusu mal varlığı listesinin gerçekle ilgili olmadığını, Türk Metal Sendikası’ndan nemalanmak isteyen ancak bunu başaramayan bazı kişiler tarafından üretilmiş sahte bir liste olduğu kaydetti. “Bu liste geçtiğimiz yıllarda Türk Metal Sendikası’nın geçirdiği bazı soruşturmalar esnasında, çeşitli mahkemelere de verilmiş ancak verdiğimiz itiraz dilekçeleri sonucunda bu sahte listeye mahkemelerce itibar edilmemiştir. Bu haberlerin kaynakları bellidir. Bu kaynaklardan ilki, Türk Metal Sendikası’ndan dışlanmış, ancak hala oradan nemalanmaya çalışan, üç kuruş sızdırabilmek için kapımızı aşındıran, avanta peşinde koşan, ancak bunları elde edemeyince bana ve sendikamıza kara çalan bazı eski yöneticilerdir. Bunların bizden para dilenmek için yazdıkları mektuplar sendikamız arşivinde durmaktadır” diyen Kavlak, bu iddiaların yargı karşısında çürütüldüğünü, savcılara, hakimlere verilen ifadelerin ardından Türk Metal Sendikasının bu süreçten alnının akıyla çıktığını ileri sürdü.
Bu haberlerin diğer bir kaynağının Türk Metal Sendikasının büyüklüğünü hazmedemeyenler olduğunu belirten Kavlak, “Bunların kaynağı birçok işyerinde bizimle giriştikleri mücadeleyi kaybeden, sonra da bunu hazmedemeyip belden aşağıya vurmaya çalışanlardır” iddiasında bulundu.

SENDİKA DENETLENİYOR

Aydınlık Gazetesinin bu kez baltayı taşa vurduğunu belirten Kavlak, “Hakkımda gerçek dışı bir mal varlığı yayımlayarak suç işlemiştir. Yazılı ve sözlü uyarımı dikkate almadan ‘çamur at izi kalsın’ anlayışıyla bu gerçek dışı haberi yaparak suç işlemiştir. Bunu yapanlar ve onlara alet olanlar yargı önünde hesap verecektir. Bunu yapanlar amaçlarına ulaşamayacaktır. ‘Yel kayadan ne alır’ hesabı, Türk Metal Sendikası’ndan bir zerre dahi sökemeyeceklerdir” dedi. Sendikanın dört yılda bir toplanan Genel Kurulunda her şeyin konuşulup tartışıldığını belirten Kavlak, “Sendikanın düzenli olarak toplanan Denetim Kurulu var. Daha da önemlisi, sendikayı bir yıl boyunca denetleyen, en küçük bir faturayı bile günlerce inceleyen Maliye Müfettişlerinin, Hesap Uzmanlarının raporları var. Devletin savcılarının hazırlattığı ve suç unsuruna rastlanmadığını gösteren bilirkişi raporları var. Biz bunların hepsine hesap vererek geliyoruz. Çok şükür ki hepsinden alnımızın akıyla çıkmanın onurunu yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kavlak, kendisine ve eşine ait mal varlığı listesini çok yakında Türk Metal’in internet sitesinde yayınlayacağını açıkladı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Okulu 28 kişi için İmam Hatip'e çevirdiler!

SONRAKİ HABER

İSDEMİR'de işçi kıyımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...