18 Eylül 2012 12:48

Okulu 28 kişi için İmam Hatip'e çevirdiler!

İstanbul Fatih'te bulunan Atatürk İlköğretim Okulu öğrenci velilerinin okulun imam hatipe dönüştürülmesine karşı verdiği mücadele devam ediyor. Eğitim döneminin ilk günü okul önünde açıklama yapan veliler bugün de, okullarının eski haline getirilmesi için topladıkları 500 imzalı dilekçe

Okulu 28 kişi için İmam Hatip'e çevirdiler!
Paylaş

Eğitim Sen 8 No’lu Şube Başkanı Mustafa Turgut ve veliler dilekçeleri teslim etmek için İl Milli Eğitim odasına girdi . Dilekçeleri verdikten sonra içeride yaşananları anlatan Mustafa Turgut, “İl Milli Eğitim Müdürü bu mücadelemizden rahatsız olmuş anlaşılan, içeri girdiğimizde neredeyse üstümüze saldıracak kadar gergindi” diyerek müdürü eleştirdi. İl Milli Eğitim Müdürünün, sorunu çözmeye yönelik eğilimi olmadığını ifade eden Turgut, “Velilere, istemedikleri, sormadıkları okulu işaret etmeye devam ediyorlar” dedi.  

Necibe isimli veli, durumun kabul edilemez olduğunu, çocukları için uğraşırken neredeyse hakaretle karşılaştıklarını vurguladı.

Bu haksızlığı kabul etmeyeceklerini söyleyen Yaşar Baydemir, “Fatih ilçesinin ‘imam hatipe ihtiyacı’ olduğu söylenerek Atatürk İlköğretim Okulu imam hatipe dönüştürüldü, ancak Fatih’te İmam Hatip için sadece 28 kayıt yapıldı” diye konuştu. Yapılan kayıtların da 23 tanesinin farklı ilçelerden olduğunu belirten Baydemir, “mahallenin çocukları okula kayıt edilmiyor başka okullara gönderiliyor. Aileler de çocuklar da bu durumdan şikayetçi. 28 kişilik kayıtla okulun imam hatipe çevrilmesi siyasi bir tutum” diye konuştu.

Ayrıca bugün de çocuklar okula alındı. Bununla birlikte çocuklara hâlâ belli bir sınıf gösterilmedi.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

330 öğrenciye 3 öğretmen

SONRAKİ HABER

Kavlak’ın mal varlığı tartışma yarattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa