18 Eylül 2012 14:13

330 öğrenciye 3 öğretmen

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde öğrenci ve veliler, öğretmen yetersizliğini protesto etti.330 öğrencisi bulunan Siverek Kız Anadolu Lisesi’nde dün veliler öğrencilerle birlikte basın açıklaması yaptı. Okul bahçesinde toplanan öğrenci velileri, okulun 18 öğretmen kadrosu bulunduğunu, buna karşın şu anda 2

330 öğrenciye 3 öğretmen
Paylaş

330 öğrencisi bulunan Siverek Kız Anadolu Lisesi’nde dün veliler öğrencilerle birlikte basın açıklaması yaptı. Okul bahçesinde toplanan öğrenci velileri, okulun 18 öğretmen kadrosu bulunduğunu, buna karşın şu anda 2’si idareci 3 öğretmenin okulda görevlendirildiğini söyledi. Öğrenci velileri adına okul bahçesinde konuşan Serdar Tüysüz, “Bizler de çocuklarımızla birlikte ilk gün heyecanı yaşamak için okula geldik. Fakat buraya gelince şoke olduk. Çünkü, 18 öğretmen kadrosu bulunan okulda sadece 3 öğretmen bulunduğunu öğrendik. Kızların okullaşması için kampanyalar yapılıyor ama okula gelen kızları eğitecek öğretmen bulunmuyor” dedi. Veliler tepkilerinin ardından okul bahçesinden ayrılırken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise okuldaki öğretmen açığının yeni öğretmen atamalarının ardından yapılacak görevlendirme ile giderileceğini kaydetti.

Konuya ilişkin gazetemize açıklamada bulunan Siverek Eğitim Sen Yöneticisi Mehmet Yücel  öğretmen yetersizliğinin dışında da sınıf mevcutlarının kalabalık olduğuna dikkat çekti İlköğretimde 63, ortaöğretimde 53 kişiden oluşan sınıflar olduğunu belirten Yücel, ilçede şu anda liselerin derslik yetersizliğinden dolayı öğrenci yerleştirmede sıkıntı yaşandığını da söyledi Yücel, ilçede hem yeni dersliklerin açılması hem de yeni öğretmen atamalarının yapılması gerektiğini de ifade etti. (ŞanlıurfaEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Zümrütevler halkı okullarına sahip çıkıyor

SONRAKİ HABER

Okulu 28 kişi için İmam Hatip'e çevirdiler!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...