18 Eylül 2012 11:46

Zümrütevler halkı okullarına sahip çıkıyor

Yeni eğitim ve öğretim yılı büyük sorunlarla başladı. Özellikle 4+4+4 sistemi ile birlikte öğrencileri, öğretmenleri ve velileri büyük sıkıntılar bekliyor. Bu eğitim yılında özellikle birçok okulun imam hatipe çevrilmesi tepkilere neden oluyor. Bu uygulamaya karşı Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi

Zümrütevler halkı okullarına sahip çıkıyor
Paylaş

Yeni eğitim ve öğretim yılı büyük sorunlarla başladı. Özellikle 4+4+4 sistemi ile birlikte öğrencileri, öğretmenleri ve velileri büyük sıkıntılar bekliyor. Bu eğitim yılında özellikle birçok okulun imam hatipe çevrilmesi tepkilere neden oluyor. Bu uygulamaya karşı Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi bir tepki de İstanbul Maltepe’deki Zümrütevler Mahallesi’nden geldi. Mahalledeki tek düz lise olan Şehit Er Çağlar Mengü Lisesinin imam hatibe dönüştürülmesine karşı üç haftadır eylem yapan öğrenciler, veliler, mahalle sakinleri, birçok köy derneği yöneticisi ve üyeleri okulların açıldığı gün de okulun önünde eylem yaptı.     

Şehit Er Çağlar Mengü Lisesinin önünde toplanan veliler, yaptıkları yürüyüş sonunda bir açıklama yaptılar.
Burada konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Aydoğan, AKP ‘nin eğitim politikalarını eleştirerek eğitimin piyasaya terk edilmesine ve 4+4+4 sistemine karşı her zaman öğrenciler ve velilerle birlikte olacaklarını ve her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Daha sonra İstanbul Öğrenci Velileri İnsiyatifi adına konuşan Yasemin Fidanoğlu da 4+4+4 ile birlikte çocuk işçiliğinin ve çocuk gelinlerin önü açılarak yoksul öğrencilerin eğitim hakkının elinden alındığını ve  bütün velileri okullarına sahip çıkmaya ve birlikte mücadele etmeye çağırdı.

Basın açıklamasını Sivas Yıldızeli Doğanlar Köyü Dernek başkanı Sebahattin Doğan okudu. Mahallede bulunan tek lisenin kapatılmasına izin vermeyeceklerini belirten Doğan “Bu lisenin kapatılması demek, çocuklarımızın başka liselere gönderilmesi demektir. Çocuklarımızın gittiği okulda daha kalabalık sınıflar, uyum sağlamakta zorlanacakları bir ortam  kısaca bize ve çocuklarımıza maddi ve manevi yük” diye konuştu. Katılanlara bir  çağrıda bulunan Doğan parasız, bilimsel demokratik bir eğitim için herkesi mücadeleye ve okullarına sahip çıkmaya çağırdı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Okullar da çocuklar da hazır değil

SONRAKİ HABER

330 öğrenciye 3 öğretmen

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...