02 Kasım 2018 13:39

HDP'li Beştaş görevden alınan muhtarları sordu

HDP'li Meral Danış Beştaş, muhtarların görevden alınmasıyla HDP'ye oy verenlerin cezalandırılmak istendiğini söyledi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, görevden uzaklaştırılan 259 muhtarı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu. Görevden uzaklaştırılan muhtarların bölgesinde HDP'nin AKP'den yüksek oy aldığını belirten Beştaş, Cumhurbaşkanının yerel seçimler öncesinde HDP'ye yönelik açıklamalarının ardından "PKK'nin tehditlerine boyun eğen muhtarlar var, bunları affetmeyiz" sözlerinin ardından 103 köy ve 156 mahalle muhtarının görevden uzaklaştırdığına dikkat çekti. Beştaş, “Seçmen bilgi ve kayıtlarını düzenlemekle görevli muhtarların seçim öncesinde görevlerinden uzaklaştırılmaları seçmen kayıtlarına dair de bir endişe yaratmaktadır” dedi.

HDP'YE OY VEREN YERLER CEZALANDIRILIYOR

Beştaş, Siirt'e bağlı mahalle ve köylerden uzaklaştırılan muhtarlıklardaki oy oranlarına dikkat çekerek, “Atabağı Mahallesi’nde son genel seçimlerde 183 oy HDP’ye, 46 oy AKP’ye. Doğan Köyü’nde135 oy HDP’ye, 30 oy AKP’ye. Bağlıca Köyü’nde 28 oy HDP ‘ye, 3 oy AKP’ye. Demirkaya Köyü’nde 60 oy HDP’ye, 9 oy AKP’ye. Gökçebağ Yeni Mahallede165 oy HDP’ye, 43 oy AKP’ye. Çevrimtepe Köyü’nde 38 oy HDP’ye, 8 oy AKP’ye. Kalender Köyü’nde 20 oy HDP’ye, ait iken 10 oy AKP’ye” verildiğini söyledi.

SORUŞTURMA OLMADAN GÖREVDEN ALDILAR

Bakan Soylu'ya haklarında herhangi bir soruşturma dahi bulunmayan  muhtarlar hakkında verilen bu kararın uygun olup olmadığını soran Beştaş, Seçimle göreve gelmiş olan muhtarların bakanlığınızca görevden uzaklaştırılmaları aynı zamanda suç teşkil etmiyor mu? Muhtarlara ilişkin bu uygulama iktidar partisinin yerel seçim kampanyasının bir parçası mıdır? Oy veren tüm seçmenler AKP’ il olmak durumunda mıdır? HDP seçmeninin iradesi neden yok sayılmaktadır?​”dedi.

'HDP'Lİ SEÇMENE CEZA MI VERİLİYOR?'

Hangi faaliyetlerin uzaklaştırma sebebi olduğuna yanıt isteyen Beştaş, “Muhtarların görevlerinden uzaklaştırılmaları ile seçmene ceza mı verilmektedir? Bu aynı zamanda bir tehdit değil midir?Doğu ve Güneydoğu illerinde muhtarların görevden alınmaları ile seçmen kaydı ve sair muhtarlıklarca yerine getirilen faaliyetler mi hedeflenmiştir? Seçimler öncesinde muhtarların görevlerine dönmeleri sağlanacak mıdır?​” sorularını sordu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkta şiddet ile ilgili torba yasaya SES'ten tepki

SONRAKİ HABER

Bağımsızlık isteyen 22 Katalan siyasetçi hakkında iddianame hazırlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...