02 Kasım 2018 13:36

Sağlıkta şiddet ile ilgili torba yasaya SES'ten tepki

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Dersim Şubesi, 'Sağlıkta şiddet torba yasası'na tepki gösterdi: Ceza vermek tek başına yeterli değil.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ses Dersim şubesi sağlıkta şiddet torba yasasına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamayı yapan şube sekreteri Duygu Kurban, AKP' nin sağlıkta şiddeti önlemek yerine şiddet uygulayanların tutuklanmasını ve bunlara ceza verilmesini istediğini kaydetti.

Sağlık emek ve meslek örgütlerinin bu anlamda önerileri olduğunu belirten Kurban, "Sağlığı metalaştıran, ticarileştiren, sağlık emekçilerini köleleştiren sağlıkta dönüşüm programının tüm uygulamaları ile iptal edilmesi, sağlık emekçilerini hedefe koyan ve itibarsızlaştıran dil ve söylemden vazgeçilmesi benzeri önlemler alınmadan şiddet uygulayanların cezalandırılması şiddeti önlemeyecektir" dedi.

'HEKİMLERE ÖLÜ HALİ DAYATILMAKTADIR'

Teklifte kamuda ihraç edilen hekimlere dair maddeye de  değinen Kurban,"Güvenlik soruşturması sonucuna göre kamu görevine alınmayan hekim ve diş hekimlerinin SGK ile sözleşmesi bulunan özel sağlık kurum ve kuruluşları ile vakıf üniversitelerinde çalışamayacağına dair hüküm getirilmiş, bu kişilerin devlet hizmet yükümlülüğü var ise, devlet hizmet yükümlülüğü süresi kadar (600 gün) mesleklerini hiçbir şekilde yapamayacakları düzenlenmiştir. Yani, bu kişiler devlet hizmet yükümlülükleri bitmemişse ki bu süre ortalama 600 gündür; 600 gün boyunca  sağlıkla ilgili herhangi bir alanda hiçbir şekilde çalışamayacaklardır. Hizmet yükümlülük süresi bitenler ise sadece SGK ile anlaşması olmayan yerlerde çalışacaklardır; ki belirtmek isteriz SGK ile anlaşma yapmayan özel hastane nerdeyse yoktur. Bu şekilde yapılacak düzenleme ile hekim ve diş hekimlerine medeni ölü hali dayatılmak istenmektedir"diye konuştu.

'TEKLİFE KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ'

Bu kanun teklifini kabul etmemiz mümkün değildir diyen Kurban," Bu teklifin kanunlaşmaması için işyerlerinden başlayarak emekçilere gerçekleri anlatacak, eylem ve etkinlikler örgütleyerek, sağlık emekçileriyle birlikte mücadele edeceğiz" diye konuştu.(Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mısır'da otobüse düzenlenen saldırıda 7 kişi öldü

SONRAKİ HABER

HDP'li Beştaş görevden alınan muhtarları sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...