02 Kasım 2018 13:27

Ankara Barosu'ndan fişleme yönetmeliğine iptal davası

Ankara Barosu, dernek üyelerine ait kişisel verilerin İçişleri Bakanlığı’na bildirilmesi hakkındaki yönetmeliğin yürütmesinin iptali için dava açtı.

Görsel: Ankara Barosu Logosu

Paylaş

Ankara Barosu, dernek üyelerine ait kişisel verilerin İçişleri Bakanlığı’na bildirilmesi hakkındaki yönetmeliğin 1. ve 2. maddelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay'a dava açtı.

“Dernekler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından İçişleri Bakanlığı, 100 binden fazla dernekten üyesinin ad, soyad, T.C. kimlik numarası gibi bilgilerin bildirilmesini istemişti. Ankara Barosu Danıştay'a yaptığı başvuruda, yönetmeliğin dernek üyelerini fişleme niteliğindeki 1. ve 2. maddelerinin uygulanmasının telafisi imkansız zararlar doğuracağını vurguladı.

Ankara Barosu tarafından yapılan açıklamada, “Dernek üyelerinin, hangi dernek üyesi olduklarına ilişkin nitelikli kişisel verileri, verilmesi mümkün olmayan kişisel verilerdir. Hiçbir üyenin dernek üyeliğine ilişkin özel nitelikli kişisel verilerinin açıklanmasına, aktarılmasına ilişkin açık rızası olacağı düşünülemez. Dava konusu yönetmelik değişikliği bu yönüyle de yetki, şekil, sebep ve konu unsurları bakımından açıkça hukuka aykırıdır” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazi Mahallesinde asılsız ihbara rağmen çocukları taramışlar!

SONRAKİ HABER

CHP GAP raporu hazırladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...