18 Eylül 2012 11:44

Okullar da çocuklar da hazır değil

KAMUOYUNDA sıkça tartışılan 4+4+4 eğitim sistemini açıkları okulların açılmasıyla birlikte iyice gün yüzüne çıkıyor. Çocuklarını ilk defa okula gönderen aileler, çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu söyledi.AKP hükümetinin kamuoyunun tepkilerine rağmen ısrarla uygulamaya koyduğu 4+4+4 eğitim

Okullar da çocuklar da hazır değil
Paylaş
Engin Özarslan

KAMUOYUNDA sıkça tartışılan 4+4+4 eğitim sistemini açıkları okulların açılmasıyla birlikte iyice gün yüzüne çıkıyor. Çocuklarını ilk defa okula gönderen aileler, çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu söyledi.
AKP hükümetinin kamuoyunun tepkilerine rağmen ısrarla uygulamaya koyduğu 4+4+4 eğitim sisteminin çarpıklığı anaokulu ve birinci sınıfların bir hafta eğitime erken başlaması ile ortaya çıktı. Hem okulların fiziki koşullarının hem de öğrenci ve velilerin hazır olmadığı sistemde kalabalık sınıflar okullarda bulunan boş odalarla halledilmeye çalışılıyor. Çocuklarını ilk defa okula gönderen veliler geçen bir haftanın ardından tedirgin ve tepkili.
Adana Kışla Mahallesinde, çocuklarını okula ilk defa gönderen ailelerle yaptığımız görüşmeler de aileler, çocuklarının da, okulların da yeni sisteme henüz hazır olmadığını söyledi.
5.5 yaşında ki oğlunu ilk defa okula gönderen mahalle sakinlerinden Öznur Kılıç, çocuğunun Bir haftada psikolojisinin bozulduğunu ve sürekli ağladığını ifade etti. Çocuğunun psikolojisin bu denli bozulacağını tahmin edemediğini belirten Kılıç,’’böyle olacağını bilsem çocuğumu okula göndermezdim’’ dedi.

AKP OY VERDİK YALNIZ KALDIK

Gülşen Kütük ise 5,5 yaşında ki kızını ilk defa okula gönderdiğini, çocuğunun sınıfta ve okul tuvaletlerinde sıkıntı yaşadığını belirtti. Ne yapacaklarını ve çocuklarına nasıl davranacaklarını bilemediklerini belirten Kütük, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. Geçtiğimiz seçimlerde AKP ‘ye oy verdiğini belirten Kütük, onların ise kendilerini bu durumda yalnız bıraktıklarını sözlerine ekledi.

FİZİKİ KOŞULLAR ÇOCUKLARA UYGUN DEĞİL

6 yaşında ki kızını ilk kez okula gönderen Semiha Akçalı ise sınıfların çok kalabalık olduğunu, çocuklarının böyle bir ortamda nasıl eğitim alacaklarını bilmediğini belirtti. Ayrıca Akçalı, bu yaşta ki çocukların kreşe gitmeleri gerektiğini, çocuklarının lavabolar da dahi zorluk yaşadıklarını söyledi. 6 yaşındaki kızının sınıfında 7 ve 8 yaşında çocukların da eğitim gördüğünü belirten Akçalı, eğitim gören çocukların derslerde aynı başarıyı gösteremeyeceğini vurguladı.
(Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Güven Elektrik işçilerine EMEP'ten ziyaret

SONRAKİ HABER

Zümrütevler halkı okullarına sahip çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...