18 Eylül 2012 11:27

İzmir'de şube başkanları toplandı

TÜRK-İŞ Ege Bölge Temsilciliği, İzmir Şube Başkanlar Kurulu’nu topladı. İzmir’de örgütlenme stratejisinin belirlenmesi ve çalışma yaşamına ilişkin sorunların görüşülmesi gündemleriyle yapılan toplantı öncesi Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç bir konuşma yaptı. Türk-İş’in 60. yıl

İzmir'de şube başkanları toplandı
Paylaş

TÜRK-İŞ Ege Bölge Temsilciliği, İzmir Şube Başkanlar Kurulu’nu topladı. İzmir’de örgütlenme stratejisinin belirlenmesi ve çalışma yaşamına ilişkin sorunların görüşülmesi gündemleriyle yapılan toplantı öncesi Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç bir konuşma yaptı. Türk-İş’in 60. yılına girdiğini belirten Karakoç, 1963-1980 arası en güçlü olduğu dönemi yaşadığını ve Türk-İş içinde her siyasi görüş, etnik köken ve inançtan işçilerin birlik beraberlik içinde işçilerin hak ve görüşlerini korunması ve geliştirilmesi için çaba gösterdiğini belirtti.

Yetki sorununa değinen Karakoç, “Bu ay içinde çözüleceği inancındayım. Türk-İş bu konuda kararlı. Yetki çıkmazsa her türlü eylem ve etkinlik kararı alacak ve hayata geçirecektir” diye konuştu.

Kıdem tazminatına ilişkin olarak Başbakan’ın en son “Gündemimizde yok” açıklaması yaptığını belirten Karakoç, “Şimdilik buzdolabına kaldırıldı. Yine önümüze gelmeyecek demek değil” dedi.

12 Eylül yasaları ile alınan hakların geri verilmesi gerektiğini belirten Karakoç, 12 Eylül’le geri alınan haklardan en önemlisinin hak grevi olduğunu belirterek bu ve diğer haklar için mücadele içine girmek gerektiğini belirtti. Karakoç, İşkolu Toplu Sözleşmesi uygulaması ile ilgili olarak da, “İşkoluna göre TİS yasalaşırsa, biz iş güvencesi istemiyoruz. İşkolu TİS sistemi ile biz bunların hepsini kendimiz gerçekleştiririz. Bu 70’li yıllarda uygulanıyordu. Tek Gıda-İş olarak uyguluyorduk. Teksif ve Türk Metal’de uygulamıştı” şeklinde konuştu.  Toplantıda şube başkanlarına İzmir’de faaliyet gösteren firmaların işçi sayılarının yer aldığı dosyalar dağıtıldı. Örgütlenme seferberliği başlatılacağı belirtildi.
(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’den ‘Oslo belgeleri’ açıklaması

SONRAKİ HABER

Güven Elektrik işçilerine EMEP'ten ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa