02 Kasım 2018 08:57

Taş ocağına karşı hukuk mücadelesi

İzmir'de Çatalkaya bölgesinde kurulması planlanan taş ocağı için 'ÇED gerekli değildir' kararına karşı hukuki süreç başlatıldı.

Fotoğraf ÇED dosyasından alınmıştır.

Paylaş

İzmir'de Karaburun Çatalkaya bölgesine kurulması planlanan taş ocağı için "Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir" kararı verilmesi üzerine, yaşam savunucuları ile vatandaşlar ortak hukuk mücadelesi başlatıp, kararının iptali için İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

DHA'nın aktardığına göre ÇED gerekli değildir kararının iptali için İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nde dava açan avukatlar Enis Dinçeroğlu ile Esra Akkoç Yaren, dava dilekçelerinde bölgenin doğal SİT alanı içerisinde bulunduğunu "ÇED'e konu tesiste kullanılacak araçların egzoz gazı salınımları, taşıma sırasında oluşabilecek gaz salınım değerlerine ilişkin değerlendirme yapılması gerekmektedir” denildi.

Dilekçede tesise bir kilometre uzaklıkta konutlar bulunduğu, davaya konu faaliyetin bölgedeki yer üstü ve yer altı su kaynaklarına olası etkilerinin detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiği belirtilerek, tesisin birinci derece deprem bölgesinde ana fay hattı üzerinde kurulmasının planladığı, olası deprem sırasında tesisin çevreyi etkilemeyeceğinin garanti altına alınamayacağı da vurgulandı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Eyfel’in ışıkları öldürülen gazeteciler için söndürüldü

SONRAKİ HABER

Aile hekimleri: Sağlıkta Şiddet Yasasının sadece adı doğru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...