02 Kasım 2018 08:34

EMEP ilçe yöneticisine sosyal paylaşımlarından hapis cezası

Emek Partisi İlçe Yöneticisi Mahir Doğan'a 'Cumhurbaşkanına hakaret ve örgüt propagandası' gerekçesiyle 1 yıl hapis cezası verildi.

Mahir Doğan

Paylaş

Antalya’da Şubat 2018 tarihinde sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek yapılan operasyonlarda ‘’Cumhurbaşkanına hakaret ve örgüt propagandası’’ yaptığı gerekçesiyle ifadesi alınan EMEP Muratpaşa ilçe yöneticisi Mahir Doğan’ın Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmasında hapis cezası çıktı.

Mahir Doğan’a sosyal medya üzerinden 2014 yılında yapılan Newroz eylemlerine ve HDP Belediye Başkan adaylarının seçim çalışmalarına dair yaptığı paylaşımları nedeniyle "silahlı terör örgütü propagandası’’ yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Mahkeme, ceza hükmünün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.

Yine aynı soruşturma kapsamında 17-25 Aralık yolsuzluk suçlamaları ile ilgili paylaştığı karikatürleri nedeniyle hakkında 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması Mart 2019 tarihine ertelendi.

Doğan yaptığı açıklamada ‘’Hazırlık savcısının düzenlediği iddianame kes yapıştır mantığı ile hazırlanmış adeta matbu bir belgedir. Benim yaptığım paylaşımlarda esas haber niteliği olan görsellerin içinde yani kalabalık içinde ‘’suç unsuru olan resim ve bayrakların’’ olduğu ve bu nedenle suç işlediğim söyleniyor. Oysaki paylaşılan resim ve haberlerde öne çıkan görüntüler Newroz ve HDP adaylarının seçim çalışmalarıdır. Tabi bu tip gerekçeli hapis cezaları korku ve sindirme politikalarının bir parçasıdır. Bu verilen cezalar ve ardından hükmün geriye bırakılması kişinin elini kolunu bağlayarak ‘’Bak senin ensendeyiz’’ mesajı vermektedir. Bugün benim ceza almama gerekçe gösterilen poster ve bayraklar, paylaşım yaptığım tarihte bir çok kamusal alanda rahatça kullanılıyordu. Salih Müslim ülkenin Başbakanı ile Ankara’da resmi görüşmeler yapıyordu’’ dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ekoloji Birliği: Yaşam patentlenemez!

SONRAKİ HABER

Eyfel’in ışıkları öldürülen gazeteciler için söndürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...