VİZYONDA BU HAFTA - 2 KASIM 2018

BOHEMIAN RHAPSODY

Yönetmen: Bryan Singer
Oyuncular: Rami Malek, Gwilym Lee, Ben Hardy

Film, Queen’in simgeleşmiş şarkılarıyla grubun yükselişine, Freddie Mercury’nin yaşamını tehdit eden hastalığına rağmen rock müzik tarihinin en büyük performanslarından biri olan 1985 tarihli Live Aid konserinin arifesindeki muzaffer birleşme sürecine yayılıyor.

CLIMAX

Yönetmen: Gaspar Noe
Oyuncular: Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souhella Yacoub

90’ların ortasında 20 dansçı, prova için ormandaki yatılı bir okulda bir araya gelir. Birbirini yeni tanıyan ekip provalar dışında da eğlenceli vakit geçirirler. Provalar bitmesinin ardından ayrılmadan önce son bir parti düzenlerler. Fakat içkilerin sayısı arttıkça içlerinden bazıları tuhaf davranışlar sergilemeye başlar.

FINDIKKIRAN VE DÖRT DİYAR
(THE NUTCRACKER AND THE FOUR REALMS)

Yönetmen: Lasse Hallström
Oyuncular: Keira Knightley, Mackenzie Foy, Eugenio Derbez

Clara’nın tek istediği ölmüş annesinden kalan, kutuyu açacak anahtardır. Anahtarı bulur fakat gizemli bir şekilde kaybolur. Clara, Phillip adlı bir askere, bir fare çetesine ve üç diyarı yöneten hükümdarlara rastlar. Anahtarını ele geçirmek ve dünyaya yeniden ahenk getirmek için acımasız ve zalim Anne Ginger’ın evi olan uğursuz Dördüncü Diyar’a meydan okumak zorunda kalır.

BEL CANTO
(TUTSAK)

Yönetmen: Paul Weitz
Oyuncular: Julianne Moore, Ken Watanabe, Christopher Lambert

Japon endüstri devi Bay Hosokawa’nın düzenlediği özel bir partide konser vermek üzere Güney Amerika’ya seyahat eden ünlü soprano Roxanne Coss’un dramatik aşk hikâyesi. Seçkin kalabalık bir araya geldikten sonra partinin verildiği malikâne, bir grup gerilla tarafından ele geçirilir ve beklenmedik bir şey olur: Dünyaya başka gözlerle bakan rehinelerle gerillalar arasında farklılıkları aşan bir dil gelişerek yeni bağlar kurulmaya başlamıştır.

DÜNYA HALİ

Yönetmen: Ömer Can
Oyuncular: Murat Dalkılıç, Melis Sezen, Eren Hacısalihoğlu

Serdar, gazeteci Gizem’e çok uzun zamandır aşıktır ama Gizem bu durumdan haberdar değildir. Serdar, ev arkadaşları Batu ve Masal’la girdiği bir iddia sonucu Gizem’le tanışıp sevgili olmaya karar verir.

Yönetmen: Umut Aral
Oyuncular: Mert Yazıcıoğlu, Afra Saraçoğlu, Yiğit Kirazcı, Orkut Işıtmak

Evin yükünü omuzlayan annesine yardım etmeye çalışan Cenk, yarı zamanlı çalıştığı internet kafede başkaları adına para ile oyun oynar. Bir gün yeni kurulan bir takımın menajeri tarafından keşfedilince kendisini bambaşka bir dünyanın içerisinde bulur.

Yönetmen: Mehmet Sağlam
Oyuncular: Batuhan Zeybek, Erol Üzümcü, İlke Ketboğa

Bu haftanın cinli-perili yerli filminde, kardeşinin kaybolmasının ardından cinlerle iletişime geçen genç bir adamın hikayesi anlatılıyor.