02 Kasım 2018 06:49

Topkapı Sarayı Cumhurbaşkanlığı’na bağlanıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Topkapı Sarayı Müzesi, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na geçiyor. 

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Topkapı Sarayı Müzesi, cumhurbaşkanlığına bağlı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na geçiyor. Topkapı Sarayı’nın devri için cumhurbaşkanlığı kararnamesi bekleniyor.

Hürriyet’ten Ömer Erbil’in haberine göre; geçen hafta Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yasin Yıldız yanında bir heyetle Topkapı Sarayı’nı gezdi. Cumhurbaşkanlığına devir teslimin nasıl gerçekleşeceği Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle konuşuldu. Sur-u Sultani olarak adlandırılan sarayın surları içinde farklı kurumlara ait tahsisli yapılar incelendi.

Sur-u Sultani içinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Rölöve Anıtlar Müdürlüğü, Arkeoloji Müzesi, İslam Bilim Teknolojileri Müzesi, Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi, Milli Savunma Bakanlığı İç Tedarik Komutanlığı, Askeri Gazino gibi kurumlar yer alıyor. Milli Savunma Bakanlığı’ndan bu binaları boşaltması istenecek. İstanbul Rölöve Anıtlar Müdürlüğü tarafından kullanılan eski Matba-i Amire binasının da boşaltılması düşünülüyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

NASA duyurdu: Uzay aracı Dawn ile iletişim kesildi

SONRAKİ HABER

AKP’li Aktay: Kaşıkçı'nın cesedinin parçalandığı bilgisi bizde vardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa