02 Kasım 2018 06:09

Kültürpark'taki binanın özel üniversiteye tahsisi onaylandı

Koruma Kurulu, İzmir Kültürpark içindeki bir binanın özel bir üniversiteye tahsis edilmesini onayladı. Karara itiraz edilecek.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kültürpark içindeki bir binanın özel bir üniversiteye tahsis edilmesini İzmir Kültürpark Koruma Kurulu onay verdi. Kültürpark Platformu ise karara itiraz edecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eylül ayındaki olağan meclis toplantısında oy birliği ile geçen Kültürpark içindeki eski İZFAZ binasının SES Vakfına ait Özel Tınaztepe Üniversitesi'ne 3 yıllığına tahsis edilmesine bir onay da Kültür Bakanlığı'ndan geldi. Kültürpark'ın SİT alanı olmasından dolayı tahsis talebi İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün de önüne gitti. Dosyayı inceleyen kurul tahsis işlemini onayladı.

KÜLTÜRPARK PLATFORMU: MEŞRUİYET KAZANDIRABİLECEK Mİ?

Kültürpark Platformu ise onama işlemi ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Platform kurula "Koruma amaçlı bir Kurul Kültürpark’a zarar verecek olan bu Meclis karını onaylayarak kanunsuz bu karara meşruiyet kazandırabilecek mi? Koruma Kurulu bu kararı onarken Kültürpark’ın İzmir'in Merkezindeki Vaha olduğunu düşünmüş müdür? Koruma kurulu bu kararı onarken Kültürpark’ın Beton Yığınları arasında doğal güzellik olduğunu düşünmüş müdür?Koruma Kurulu Kültürpark’ın İzmir Halkının kullanımına açılmış olan Kültür, Spor, Sanat, V.B bir sürü etkinlik için kullanılan bir park olduğunu düşünmüş müdür?" sorularını yöneltti.

'KAMU VİCDANINDA KABUL GÖRMEYECEK'

Kararın  kamu vicdanında kabul görmediğinin ifade edildiği açıklamada "Koruma Kurulunun bu kararını kınıyoruz. Koruma Kurulunun bu kararına itiraz ediyoruz. Kültürpark Platformu olarak Koruma Kurulu’nun bu onayını da Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı kararı kabul etmediğimiz gibi kabul etmiyoruz. Kültürpark Platformu olarak Kültürpark’a zarar verecek her türlü tasarrufu kabul etmediğimizi bu uygulamalarla mücadele etmeye devam edeceğimiz bildiriyoruz" denildi.

TMMOB ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meclis kararını yargıya taşıyarak iptalini istemişti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Saadet Partili Cihangir İslam hakkında soruşturma başlatıldı

SONRAKİ HABER

Kayseri'de inşaat halindeki kongre binasının çatısı çöktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...