02 Kasım 2018 05:11

Almanya'dan Suudi Arabistan’a Kaşıkçı cinayeti uyarısı

Suudi Arabistan'dan soruşturmanın şeffaflıkla yapıp sorumluların yargılanmasını talep eden Almanya, aksi halde yaptırım uygulayacakları sinyali verdi.

Fotoğraf: Cemal Yurttaş/DHA

Paylaş

Almanya hükümeti, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturmasında Suudi Arabistan’dan şeffaf bir soruşturma yürütmesini ve tüm sorumluları yargı önüne çıkarmasını talep etti.

Alman hükümet sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Türk makamlarının çabaları, olayın soruşturulmasında çok büyük bir rol oynadı. Almanya hükümeti, bu olayın tümüyle aydınlatılması için tüm çabaları destekliyor." ifadeleri kullanıldı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in geçen hafta Suudi Arabistan Kralı ile telefonda konuştuğu ve beklentilerini ilettiği belirtilen açıklamada, Riyad’dan hızlı, şeffaf ve güvenilir bir soruşturma yapmasını, tüm sorumluların yargı önüne çıkarılarak cezalandırılmasını bekledikleri vurgulandı.

Açıklamada, "Suudi Arabistan’a bu çağrımız geçerliliğini koruyor. Suudi Arabistan yaptığı açıklamalarla sözler verdi, bundan sonra bu sözler ışığında değerlendirilmesi gerekiyor." değerlendirmesi yapıldı.

Suudi Arabistan yönetiminin verdiği sözleri tutmaması durumunda, ortaya çıkacak yeni bilgiler ışığında yaptırımların söz konusu olabileceğine işaret edilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Kaşıkçı’nın ortadan kaybolmasının üzerinden neredeyse bir ay geçmesine rağmen birçok soruya hala cevap verilmiş değil. Suudi Arabistan’ın olayı aydınlatmak üzere şeffaf bir soruşturma yapıp yapmadığını ve sorumluların yargı önüne çıkarılıp çıkarılmadığını çok yakından takip ediyoruz. Bu konudaki gelişmeler ışığında, uluslararası ortaklarımızla uygun adımları atmaya hazırız." (AA)

ÖNCEKİ HABER

Ümraniye'de yaşanan göçükte 2 kişinin cesedine ulaşıldı

SONRAKİ HABER

Yargıtay Daire Başkanı Gençcan: Eviniz lokanta, eşiniz de aşçı değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa