01 Kasım 2018 16:19

TOBB’dan kriz açıklaması: Safları sıklaştıralım

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Bu teker bu tümsekte kalmaz. Yeter ki enseyi karartmayalım, safları sıklaştıralım.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu | Fotoğraf: DHA

Paylaş

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Antalya’da katıldığı bir açılış töreninde ekonomik krize ilişkin tepki çekecek açıklamalarda bulundu.

Krizi ‘ekonomik çalkantı’ olarak niteleyen Hisarcıklıoğlu, “Sıkıntıları tek tek topluyoruz. Sonra tüm bunları, hükümetimize iletiyor ve acilen önlem alınmasını talep ediyoruz. Kapanan her bir işletme, üretimini durduran her bir fabrika, 81 milyonun servetinin kaybıdır” iddiasında bulundu.

Konuşmasında hükümetin patronlara vergi kıyağına da değinen Hisarcıklıoğlu, “İşte el ele verince, kamu- özel sektör birlikte çalışınca, istişare ve ortak akıl hakim olunca başaramayacağımız şey yok” ifadelerini kullandı.

Krize ilişkin karamsar olmadığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Bu teker bu tümsekte kalmaz. Yeter ki enseyi karartmayalım, safları sıklaştıralım” dedi.

Daha önce de krize ilişkin konuşan Hisarcıklıoğlu, şirketlerin borcunun 81 milyona ait olduğunu iddia etmiş ve bu borcu işçi ve emekçilerin ödemesini istemişti. Hisarcıklıoğlu'nun açıklaması tepkilere neden olmuştu. (DHA)

İ. Sabri Durmaz: İşçilerin düşünmesi için bir vesile daha

ÖNCEKİ HABER

Berkay Ustabaş'ın tutukluluğunun devamına karar verildi

SONRAKİ HABER

Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi ilk toplantısını yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...