01 Kasım 2018 13:10

Devrimci Öğretmen Çetin Can uğurlandı

Çorum'da devrimci mücadele içerisinde yer alan ve 12 Eylül'ün ardından öğretmenlikten ihraç edilen Çetin Can, son yolculuğuna uğurlandı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

1980 öncesinde Çorum’da devrimci mücadele içerisinde yer alan, 12 Eylül darbesinin ardından tutuklanarak cezaevine konulan ve çok sevdiği öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen Emek Partisi Üyesi Çetin Can, yaşamını yitirdi. Çetin Can için Hacı Bektaş Veli Vakfı Çorum Şubesi’nde gerçekleştirilen cenaze töreninde bir konuşma yapan Eğitim Sen Çorum Şube Sekreteri Hıdır Aygün, “Çetin öğretmenimiz yıllarca öğretmenlik yapmıştı. O bizlerin öğretmeniydi, hocasıydı. Onun öğrencisi olmak, onunla aynı mesleği paylaşmak bizim için onurdur, şereftir” dedi. Can’ın 12 Eylül darbesinden sonra yıllarca içeride yattığını, darbeciler tarafından mesleğinden ihraç edildiğini kaydeden Aygün, “Ama hiçbir zaman boyun eğmemiştir, aman dememiştir, teslim olmamıştır” ifadelerini kullandı.

BARIŞ İMZACISI AKADEMİSYEN OĞLU DA İHRAÇ EDİLDİ

“Acımız çok büyük. Sadece Çetin hocamızı kaybetmek değil, onun biricik sevgili oğlu Eren’in burada olamaması bizlerin acısını daha da büyütmektedir” diyen Aygün, “Ne yazık ki sevgili Eren de üniversitede öğretim üyesiyken, akademisyenken, barışı, kardeşliği savunduğu için, çocuklar ölmesin dediği için, çocukların eğitim hakkı elinden alınmasın dediği için ihraç edilmiştir, şu an sürgündedir” dedi. Yurt dışına çıkmak zorunda olan Eren Can’ın babasının son yolcuğunda ona son görevini yapamadığını belirten Aygün, “Onun için acımız çok büyük diyoruz. Bu yaşananlar, devletin, hükümetin bir ayıbıdır. Babayı evlada evladı babaya hasret bıraktılar.” ifadelerini kullandı. (Çorum/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ermenistan’da erken seçime gidilecek

SONRAKİ HABER

60 yıldır ilk kez yaşandı: Zeytin üreticisi çaresiz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...