01 Kasım 2018 12:30

İki kadın silahlı saldırılarda katledildi!

Kayseri ve Konya’da iki kadın erkekler tarafından silahlı saldırıya uğradı, hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kadın cinayetleri artarken Kayseri ve Konya'da iki kadın daha katledildi.

Kayseri’de Emine A. isimli kadın, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan ve boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından öldürüldü. Hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Levent A., boşanma aşamasında olduğu Emine A. ile bir alışveriş merkezinde buluştu. Emine A., bir süre sonra Levent A.’nın silahlı saldırısına uğradı.

DHA’da yer alan habere göre Emine A. olay yerine gelen 112 ekibinin ilk müdahalesinin ardından, ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücuduna 7 kurşun isabet ettiği belirlenen ve hemen ameliyata alınan Emine A., yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Levent A. ise olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

YİNE KISKANÇLIK BAHANESİ!

Konya’da da Mesut Babayiğit (35), eğlence mekanında çalışan 1 yıllık eşi Hanife Babayiğit'i (24) iş çıkışı araziye götürüp tüfekle vurduktan sonra ağır yaralı halde hastaneye bırakarak kaçtı. Burada ilk müdahalesi yapılan Hanife Babayiğit, ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Son sözlerinde kendisini eşinin vurduğunu söyleyen Hanife Babayiğit, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Mesut Babayiğit'i kısa sürede yakaladı. Gözaltına alınan Babayiğit'in suç aleti tüfeği ise merkez Meram ilçesinde bulunan ailesinin evinin bahçesine sakladığı tespit edildi.

Mesut Babayiğit polisteki ifadesinde, kadın cinayetlerinde erkeklerin öne sürdüğü bahaneleri tekrarladı, “Eşimin eğlence merkezinde çalışmasını istemiyordum. Etrafında erkekler olması nedeniyle onu kıskanıyordum.” dedi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mesut Babayiğit, 'kasten insan öldürme' suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Google’da dünya çapında iş bırakma eylemi

SONRAKİ HABER

Brunson hakkında gerekçeli karar: Casus değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...