01 Kasım 2018 12:16

Kılıçdaroğlu: Krizin faturasını yoksullar ödememeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dan kriz formülü: Çok kazanan çok, az kazan az bedel ödeyecek.

Fotoğraf: Gürkay Gündoğan/DHA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’daki Türkiye Eczacılık Kongresi’nde konuştu. Ekonomik krizin faturasını yoksulların ödememesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ekonomik krize karşı milli bir duruş sergilenecekse herkes gelirine göre bedel ödemelidir. Çok kazanan çok, az kazan az bedel ödeyecek. Ancak bu şekilde gerçek anlamda bir milli duruş sergilenebilir” dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Bizde aile yardımları sigortası uygulanmıyor. Önemi şu! Emeklilik yaşı 65 odu. 55 yaşındaki vatandaş işinden çıkarıldı, emekliliğe 10 yıl var. Bir süre işsizlik sigortasından para alacak, sonra iş arayacak. ‘Sen yaşlısın’ diyecek patron, ‘devlet ‘gençsin emeklik için’ diyecek. 65 yaşına kadar bu vatandaş nasıl geçinecek? Bu nedenle aile yardımları sigortası çok önemli, bu ülkede ayrım yapmadan hiç kimse gelecek endişesi taşımamalı.

‘SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİ AÇIK VERMEYE DEVAM EDİYOR’

“Sosyal güvenlik sistemi açık vermeye devam ediyor” diyen Kılıçdaroğlu, “Neden büyüyor? Bunu her şeyden önce öğrenme hakkı eczacıların ve bunu sormalısınız. Sağlıklı çözümler demokrasi ortamında olur. Özgürce tartışma ortamında doğru yol bulunur. Bunun için hukukun üstünlüğü, düşünce özgürlüğüne snırlama getirmeme, tarafsız yargı, medyanın kontrol altına alınmaması gerekiyor. Türkiye’nin bir çadır devletine dönüşmemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkta şiddete ilişkin hazırlanan tasarı komisyonda görüşülüyor

SONRAKİ HABER

Karabük’te ücretlerini alamayan işçiler iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...