01 Kasım 2018 11:49

İstismar sanığı: Ailesinin yanına göndermesem burada olmayacaktım

Ankara’daki bir çocuk istismarı davasında ifade veren sanık tepki çekecek bir savunmada bulundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Burcu YILDIRIM
Ankara

Ankara'da 6 kişinin yargılandığı çocuk istismarı davasında suçunu kabul eden sanık S.A. “Suçlu olduğumu kabul ediyorum ama çok da suçlu değilim. M.Ş'yi ailesinin yanına kendim göndermemiş olsaydım şu an burada olmayacaktım” dedi.

Ankara'nın Mamak ilçesinde 6 kişinin organize ettiği iddia edilen, 14 yaşındaki M.Ş.'ye uyuşturucu verilerek istismar edilmesiyle ilgili davasının ikinci duruşması görüldü. Ankara 30. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, sanıklarla aynı salonda olunca fenalaşan M.Ş. dışarı çıkarıldı. M.Ş, ifadesini sanıklar dışarı çıkarılarak pedagog eşliğinde verdi. İstismar suçuna yardım ettiği için tutuklu bulunan sanık İ.D., ilk duruşmaya unuttuğu için gelmediğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Aracıma aldığım doğrudur. İş için Sincan'a gidecektim. Benle geleceklerini ve gezmek istediklerini söylediler. Yolda bira aldılar. S.A., M.Ş'yi kız arkadaşı olarak tanıttı. Sincan'a gidip geldik. Sonra Mamak'ta onları geri bıraktım. Sadece gezme amaçlı aracıma bindiler. Daha önce M.Ş'yi cafede bir kez görmüştüm, tanımıyorum” dedi.

İstismarda bulunan sanık S.A.'nın kendi işlettiği ayakkabı dükkanında çalıştığını belirten İ.D., akşam saat 9 civarı dükkanı kapamak için geldiğinde S.A. ve M.Ş.'yi gördüğünü, bir alacağı için arkadaşıyla buluşmaya giderken onların da yanında geldiğini söyledi. İkisini İstanbul yolu üzerinde bırakıp eve gittiğini dile getiren İ.D., “M.Ş'nin yaşını bilmiyordum bilseydim kolluk kuvvetlerine haber ederdim. Uyuşturucu olayı da yok zaten. Karakolda ve savcılıkta ifade verdim M.Ş'ye kesinlikle cinsel eğilimim olmadı” diye kendisini savundu.

'BENDEN BAHSETME DİYEREK TEHDİT ETTİ'

M.Ş'nin avukatı Sevinç Hocaoğulları, İ.D. cinsel istismar suçuna yardım ettiğini belirterek, “Polis ve ailesi tarafından bilindiği sırada mağduru alıkoymaya devam etmiştir. Mağdurun ifadesinde de mevcuttur; ‘Benden bahsetmeyeceksin yoksa seni öldürürüm’ dediği. Sanık mağduru yakından tanımaktadır. Kendi çekimlerini dosyaya sunacağız” dedi.

İSTİSMARCI KENDİSİNİ NASIL SAVUNAMADI

İstismardan tutuklu bulunan sanık S.A. ise “Suçlu olduğumu kabul ediyorum ama çok da suçlu değilim. M.Ş'yi ailesinin yanına kendim göndermemiş olsaydım şu an burada olmayacaktım” diyerek tahliyesini talep etmediğini ifade etti. Aynı sanık önceki duruşmada ise ‘Rızası vardı’ diyerek kendisini aklamaya çalışmıştı.

Mahkeme sanıkların tutukluluğunun devamına, M.Ş'nin SEGBİS ile ifadesinin alınmasına, İ.D, S.A ve A.A.'nın tutukluluğunun devamına, tutuksuz yargılanan B.Y, B.C.Y. ve İ.H.A'nın ise duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma 29 Ocak 2018’de görülecek.

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Ece Sevim Öztürk tahliye edilmedi

SONRAKİ HABER

Suudilerin tek derdi ABD ile ilişkilerin bozulmaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa