01 Kasım 2018 10:47
Son Güncellenme Tarihi: 01 Kasım 2018 12:16

Kenanoğlu: Yeni Yaşam, Evrensel ve Birgün’e Meclis'te büro verilsin

HDP'li milletvekili Ali Kenanoğlu, Yeni Yaşam, Birgün ve Evrensel gazeteleri gibi basın kuruluşlarının da Mecliste yer alması için dilekçe verdi.

Kolaj: Pixabay, Yeni Yaşam, BirGün, Evrensel

Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Yeni Yaşam, Birgün ve Evrensel gazeteleri gibi basın kuruluşlarının da Mecliste bulunan basın koridorunda yer alması/büro verilmesi için TBMM Genel Sekreterliği’ne dilekçe verdi.

Kenanoğlu, TBMM yerleşkesinde bulunan basın koridorunda çeşitli televizyon kanallarının ve gazetelerin bürolarının bulunduğunu belirterek “Burada büro sahibi olabilmenin koşulu öncelikli olarak muhalif olmamak ve Meclis içerisinde memlekete dair alınan kararların ve konuşulanların kanıksanmasını kolaylaştırmaktır. Haber metinlerini, imajlarını ve meclis üyelerine yöneltecekleri soruları buradan doğru kurmayacak olan basın kuruluşlarının ise bu koridorda esamisi okunmamaktadır. Bu haksızlığa ve keyfiliğe karşı, Yeni Yaşam, Birgün ve Evrensel gazeteleri gibi mevcut düzene bayrak açan ve yine mevcut hegemonik güçlerin rıza üretimi sürecinde yer almayan basın kuruluşlarının da Mecliste bulunan basın koridorunda yer alması/büro verilmesi için TBMM Genel Sekreterliği’ne dilekçe verilmiştir” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Cezayir Bağımsızlık Savaşı

SONRAKİ HABER

Ahmet Kural, Sıla'ya şiddet uyguladığı gerekçesiyle ifadeye çağrıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...