01 Kasım 2018 07:23

Bahçeli'den Cumhur İttifakı genelgesi: Kışkırtmalara itibar etmeyin

MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı Devlet Bahçeli, yayınladığı genelgede 'Cumhur İttifakı’nın doğasına uygun hareket etmeye dikkat edilecek' dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin teşkilatlarına Cumhur İttifakı ile ilgili genelge gönderdi. Bahçeli, genelgede "Cumhur İttifakı’nın doğasına uygun hareket edilmeye azami ölçüde dikkat edilecek. Partimiz yerel seçimlere tek başına katılacaktır." dedi.

Devlet Bahçeli'nin genelgesinde öne çıkanlar şunlar:

■ "Cumhur İttifakı Türk tarihinin bir anında, tesadüfen, siyasi pazarlık neticesinde ortaya çıkmış gelip geçici bir heves, iş bitimi dağılacak kuru bir ortaklık değildir, asla da böyle görülmemelidir."

■ İçinden geçtiğimiz süreçte, siyasi anlaşmazlıklar, değersiz hamasetler, art niyetli yorumlar, yanlı ve yozlaşmış imalar fitne ateşine odun taşımaktan başka bir anlama gelmeyecektir."

■ Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhur İttifakı’na bağlılığı devam etmekle birlikte, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerine tek başına ve Türkiye’nin her seçim çevresinde katılacaktır.

'KIŞKIRTMALARA İTİBAR EDİLMEYECEKTİR'

■ Sosyal medya üzerinden yapılan kışkırtmalara itibar edilmeyecek, resmi açıklamalar dışında internet sitelerinde dolaşan mesnetsiz haberlere kulak asılmayacak, içimizi karıştırmaya dayalı fitne ve fesat yayan çevrelere fırsat verilmeyecektir.

■ Bütün teşkilatlarımız kimliğimizi ve hatıralarımızı istismar edip dava arkadaşlarımıza ahlaksızca saldıran kripto damarla, husumete batmış kirli faillerle her düzeyde mücadele edeceklerdir.

'CUMHUR İTTİFAKI’NIN DOĞASINA UYGUN HAREKET EDİLECEK'

■ Partimiz Mahalli İdareler Seçimlerine adıyla, amblemiyle ve ülkemizin her seçim çevresinde tek başına katılacaktır. Buna rağmen Cumhur İttifakı’nın doğasına uygun hareket edilecek, söz, açıklama, beyanat ve siyasi değerlendirmelerin saygı ve nezaket içerisinde yapılmasına azami ölçülerde riayet gösterilecektir.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kastamonu'da yolcu otobüsü tıra çarptı: 2 ölü, 36'sı asker 40 yaralı

SONRAKİ HABER

KESK İzmir Şubeler Platformu: OHAL komisyonu lağvedilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...