31 Ekim 2018 20:01

Mustafa Tuna: Aday olunmaz, aday gösterilir

Mustafa Tuna, yerel seçimlerde aday olup olmayacağı sorusuna 'Aday olunmaz, aday gösterilir. Bu işlerin hesabı kitabı olmaz' yanıtını verdi.

Fotoğraf: Muhammed Yaylalı/AA

Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, yerel seçimlerde aday olup olmayacağına ilişkin soruyu "Aday olunmaz, aday gösterilir. Dolayısıyla bu işlerin hesabı kitabı olmaz, nasip olur. Benim iyi kötü bir mühendisliğim olduğu için bu işte hesap kitap olmadığını biliyorum, matematiği yok bu işin" diye yanıtladı.

Tuna, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezince (ESAM) düzenlenen "Dünya Şehircilik Günü ve Başkentin Geleceği" konulu konferansa katıldı. Programda Bülent Arınç ve ESAM Genel Başkanı Recai Kutan da konuklar arasındaydı.

Konuşmasında, Ankara'nın şehirleşme sürecine değinen Tuna, "Mahalle kültürünü yaygınlaştırmamız gerekiyor. Mahallelerimizde şu anda kimse kimseyi tanımıyor. Mahalle kültürü olacak ki insanlar birbirleriyle daha bir sosyal iletişim sağlasın. Bu yok olunca gençlerdeki muhtelif sıkıntılar bundan dolayı oluyor" diye konuştu.

'ANKARA'NIN SU BASKINLARI KONUSUNDA CİDDİ SIKINTILARI VAR'

Ankara'nın su baskınları konusunda ciddi sıkıntıları olduğuna dikkati çeken Tuna, su baskınlarını önleme çalışmaları kapsamında 15 nokta tespit ettiklerini ve bu noktalardaki çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Tuna, altyapı ve içme suyu hatlarındaki çalışmalara da değinerek, şunları söyledi:

"Bu yıl içerisinde belki de ASKİ'nin tarihindeki en büyük ihalelerini yaptık. Yaklaşık bir buçuk milyar liralık bir ihale gerçekleştirdik ve o inşaatlar devam ediyor. Önümüzdeki sene bunlar tamamlanacak."

'MATEMATİĞİ YOK BU İŞİN'

Tuna'ya, Ankara'daki çalışmalarının yanı sıra mart ayında yapılacak yerel seçimler de soruldu. Seçimlerde aday olup olmayacağı sorusunu Tuna, "Aday olunmaz, aday gösterilir. Dolayısıyla bu işlerin hesabı kitabı olmaz, nasip olur. Benim iyi kötü bir mühendisliğim olduğu için bu işte hesap kitap olmadığını biliyorum, matematiği yok bu işin" diye cevapladı. (Ankara/AA)

ÖNCEKİ HABER

Vatan Gazetesi bugünden itibaren yayınını dijital ortamda sürdürüyor

SONRAKİ HABER

Hazine, 31,9 milyar liralık iç borçlanmaya gidecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...