31 Ekim 2018 16:53

TOKİ'den müteahhitlere nakit teşviği

TOKİ, müteahhitlerin sözleşme gereği ilave teminat olarak verdikleri yüzde 5'lik oranın iade edileceğini duyurdu.

Görsel: TOKİ

Paylaş

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından, Toplu Konut Kanunu kapsamında yapılacak sözleşmelerde uygulanacak esaslara ilişkin yeni düzenleme uyarınca, müteahhitlerin sözleşme gereği ilave teminat olarak verdikleri yüzde 5'lik oranın İdare tarafından iade edileceği bildirildi.

TOKİ tarafından yapılan açıklamada, "Toplu Konut Kanunu kapsamında yapılacak sözleşmelerde uygulanacak esaslar 31 Ekim 2018 tarihli ve 30581 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanarak yeniden belirlendi. Söz konusu karar ile TOKİ müteahhitlere nakit imkanı sağlayacak. Müteahhitlerin sözleşme gereği ilave teminat olarak verdikleri yüzde 5'lik oran TOKİ tarafından iade edilecek" denildi.

Yapılan değişiklik kapsamında TOKİ'den ihale alıp sözleşme imzalayan müteahhitlerin sözleşme bedelinin yüzde 6'sı tutarındaki teminata ilaveten yüklenici tarafından tamamlanan işler için yüzde 5 kesinti yapılarak alınıp iş bitiminde verilen ilave teminatın kaldırıldığı da bildirildi.

Toplu Konut Kanunu Kapsamında Yapılacak Sözleşmelerde Uygulanacak Esasların 25. maddesindeki mevcut düzenlemede, İdare ile sözleşme imzalayarak iş yapan yüklenicilerden 4735 sayılı Kanun uyarınca alınan sözleşme bedelinin yüzde 6'sı tutarındaki teminata ilaveten yüklenici tarafından tamamlanan işler için her hakkedişten yüzde 5'i kesinti yapılarak ilave teminat alınmakta, alınan bu teminat iş bitiminden sonra yüklenicilere iade edilmekteydi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Boşanma aşamasında olduğu eşini AVM terasında vurdu

SONRAKİ HABER

Kadınlar ÇED toplantısını bastı, yetkililer toplantıyı terk etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...