31 Ekim 2018 12:02

Çorlu'da Aygün Alümniyum işçilerinin direnişine valilik engeli

Çorlu Aygün Alüminyum'da sendika üyesi oldukları için işten atılan 12 işçinin fabrika önündeki direnişine valilik engel olmaya çalışıyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Çorlu'da bulunan Aygün Alüminyum fabrikasında sendikaya üye oldukları için işten atılan 12 işçinin fabrika önünde başlattığı direnişe Valilik engel olmak istiyor. Tekirdağ Valiliği fabrika yönetiminin şikayetleri üzerine, fabrika önünde süren direnişin kamu ve can güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesi ile çadırın kaldırılıp direnişin bitirilmesini istiyor.

Geçen hafta cuma günü çadıra gelen jandarma ekipleri, Valiliğin talimatını orada bulunanlara tebliğ etmek istedi. Tebliğ kağıdını imzalamayan işçilere jandarma sözlü olarak çadırın salı günü (dün) saat 17.00’de kaldırılmasını, aksi takdirde kendilerinin kaldıracağını söyledi.

Salı ise günü Türk Metal Sendikasının örgütlü olduğu diğer fabrikalardan bir grup işçi de direniş alanına geldi. İşçilerle dayanışmak için Çorlu’daki bazı siyasi partiler ve kitle örgütleri de orada bulundu. Jandarma ekipleri herhangi bir müdahalede bulunmazken dayanışmaya gelenler çalışan işçilerin iş bitimi olan saat 18.00’e kadar orada bekledi.

Burada bir açıklama yapan Türk Metal Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, hiçbir şekilde mücadeleyi bırakmayacaklarını, patronun bütün oyunlarını şimdiye kadar boşa çıkardıklarını belirterek patrona uzlaşma çağrısı yaptı.

Görüştüğümüz işçiler ise “Kamu güvenliğini ve can güvenliğini biz değil Aygün Alüminyum patronu tehdit ediyor. Çalışırken hiçbir iş güvenliği önlemi yok. Sürekli iş kazaları oluyor. Patron anayasal hakkımız olan sendikaya üye olma hakkımızı tanımıyor, yasaları çiğniyor. Biz ise aslında yasaların işler olması için çabalıyoruz. Valilik bize gelip 'buradan gidin' diyerek patronun yasa dışı uygulamalarına göz yumup patrondan yana tutum alıyor. Biz hakkımızı arıyoruz ve bundan vazgeçmeyeceğiz” dedi. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Tekin Bingöl'den Berkay Ustabaş’a özgürlük çağrısı

SONRAKİ HABER

Mısır ve Almanya arasında 5 anlaşma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...