31 Ekim 2018 11:51

Adalet Bakanı Gül’e Sise Bingöl soruları

HDP Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan sağlık raporuna rağmen cezaevinde tutulan 80 yaşındaki Sise Bingöl’ü Adalet Bakanı’na sordu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Yaklaşık 2 yıldır tutuklu bulunan Sise Bingöl’e Muş Devlet Hastanesi tarafından “Sağlığı cezaevinde kalmaya elverişli değil” raporu verildi. HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, rapora rağmen cezaevinde tutulan Bingöl’ün durumunu Adalet Bakanı Gül’e sordu. Ertan’ın şu soruları yöneltti:

- Ailesinin bakımına muhtaç 80 yaşındaki bir mahpus hangi nedenler gerekçe gösterilerek ailesinin bulunduğu şehirden 800 km uzakta bulunan bir cezaevine ring aracıyla sevk edilmiştir?

- Avrupa Cezaevi Kurallarının “özgürlüğünden yoksun bırakılan herkese, insan haklarının gerektirdiği gibi saygılı davranılmalıdır” ilkesi Sis Bingöl için de geçerli midir?

- Geçtiğimiz günlerde 36 eski çalışanı “FETÖ üyeliğinden” hapis cezası alan ve elindeki yetkileri kötüye kullandığı duruşma tutanaklarına yansıyan Adli Tıp Kurumu hangi nesnel ölçütlere göre Sise Bingöl’ün “cezaevinde kalmasının hayatı için tehlike arz etmediğine” kanaat getirmiştir?

- 12 Eylül 1980’deki askeri darbenin komuta kademesinde olan ve müebbet hapis cezası alarak apoletleri sökülen Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya’nın kovuşturma ve soruşturma safhalarında yaşları dolayısıyla izlenen yöntem Sise Bingöl’den neden esirgenmektedir?

- Çocuklarının adını dahi anımsamakta zorlanan bir mahpusun cezaevi koşullarında kalamayacağının anlaşılması için hangi şartların oluşması beklenmektedir?

Sise Bingöl, 5275 sayılı yasanın 16. Maddesinin hangi şartlarını yerine getirmemektedir? (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

CHP'li Tekin Bingöl'den Berkay Ustabaş’a özgürlük çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...