31 Ekim 2018 11:45

CHP'li Ömer Fethi Gürer: Cumhurbaşkanı EYT konusunu çarpıtıyor

CHP'li Gürer emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuoyunu yanlış bilgilendirip, konuyu çarpıttığını ifade etti.

Fotoğraf: TBMM TV ekran görüntüsü

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, emeklilikte yaşa takılanların haklarının mutlaka verilmesi gerektiğini belirtti. Gürer, Cumhurbaşkanının kamuoyunu yanlış bilgilendirip, konuyu çarpıttığını ifade etti.

Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını Meclis gündemine taşıyan Gürer, “Emeklilikte yaşa takılanlar en az yirmi beş yıl çalışıp prim ödemiş, gün prim sayısını doldurmuş, işsiz kalınca yaş bekleme nedeniyle iş bulamayan, hastalandığında sosyal güvenlik kurumlarından yararlanamayan emekçilerdir” dedi.

DEVLETE OLAN PRİM BORÇLARINI ÖDEDİLER

Emeklilikte yaşa takılıp, emeklilik için gün sayınların devlete olan prim borçlarını ödediklerini anlatan Gürer, “Nasıl ki bireysel emeklilik sisteminde prim dolunca emekli olunuyorsa EYT’li de devlete düzenli ödediği primini geri istemektedir, yeni bir hak istememektedir. Yurttaşın hakkını devlet ve iktidar gasbetmemelidir. Bu bir hak gasbıdır. EYT’li primini ödemiş ve priminin karşılığını istemektedir” diye konuştu.

Gürer, “Devlet, primleri doğru yönetmediği ve onların haklarını başka alanlarda kullandığı için hakkını isteyen kişileri suçlayamaz. Emeklilikte yaşa takılanların hakları mutlaka verilmelidir” dedi.

Emeklilikte yaşa takılanların beklentilerinin giderilmesi amacıyla verilen kanun teklifi, AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise emeklilikte yaşa takılanların beklentilerinin giderilmesi için 700 milyar lira gibi bir bütçenin olması gerektiğini belirtmiş, EYT’lerin hak etmedikleri bir talebi gündeme getirdiklerini ileri sürmüştü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Seyrantepe'de cami yangını

SONRAKİ HABER

Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...