18 Eylül 2012 09:53

Başbakanın sözleri tarihte ‘kara bir leke’ olacak

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın okulların açılması ile ilgili yaptığı açıklamalara Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu tarafından eleştiri geldi. Eğitim Sen’den yapılan açıklamada, “Başbakan yeni eğitim yılının değil, 4+ 4+ 4 ile ‘dindar ve kindar’ nesilleri yetiştirmenin açılışını yapmıştır”

Başbakanın sözleri tarihte ‘kara bir leke’ olacak
Paylaş

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın okulların açılması ile ilgili yaptığı açıklamalara Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu tarafından eleştiri geldi. Eğitim Sen’den yapılan açıklamada, “Başbakan yeni eğitim yılının değil, 4+ 4+ 4 ile ‘dindar ve kindar’ nesilleri yetiştirmenin açılışını yapmıştır” ifadelerine yer verildi.

‘AŞAĞILAYICI BİR ÜSLUP’

Eğitim Sen, Başbakanın Denizli’de, imam hatip lisesinde yaptığı konuşmaya tepki gösterdi. “Alaycı, aşağılayıcı ve ayrıştırıcı bir üslup kullanmıştır” diyen sendika, Başbakanın kullandığı dilin “eğitim sistemi hakkında ciddiyetten uzak, suçlayıcı ve eğitim üzerinden toplumu kamplaştırmaya yönelik ifadeler”olduğuna dikkat çekti.

‘NEFRETİ DIŞA VURDU’

Başbakanın “İmam Hatip okullarından terörist, anarşist yetişmediği için mi imam hatipleri kapattınız?​” ifadesiyle “İmam Hatip okullarına gitmeyen tüm öğretmen ve öğrencileri adeta hedef gösterdiği, içindeki kini ve nefreti suçlayıcı ifadelerle dışa vurduğu” açıklamada vurgulandı.

Başbakanın imam hatip açılışında yaptığı açıklamanın tarihe geçecek “kara bir leke” olduğuna dikkat çeken sendika, “Sorunlara sadece kendi cephenden kendi siyasal-ideolojik saplantılarından hareketle bakmaktan vazgeç” çağrısında bulundu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Suriye İhvanı AKP’nin hizmetinde’

SONRAKİ HABER

‘Diyarbakır Cezaevi müze olsun’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...