31 Ekim 2018 10:29

Fatih Tezcan hedef gösterdi, ‘inek duası’ mahkemede

Mülkiye'nin 80 yıllık geleneği olan İnek Bayramı'nda 'İnek Duası’nı okuyan M.C.T. hakkında açılan davanın ilk duruşması yarın Ankara'da görülecek.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Mülkiye’nin 80 yıllık geleneği olan İnek Bayramı’nda okunan ‘İnek Duası’ nedeniyle açılan davanın ilk duruşması yarın görülecek. İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Fatih Tezcan’ın gündeme getirdiği duaya ilişkin ‘dini değerleri aşağılama’ suçlamasıyla dava açıldı.

İnek Bayramı’nda İmam’ı canlandırarak İnek Duası’nı okuyan M.C.T. hakkında açılan davanın ilk duruşması yarın Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde saat 10.15’te görülecek.

Açılan davayı değerlendiren Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı Dr. Dinçer Demirkent, Siyasal Bilgiler Fakültesi-Mülkiye’nin Türkiye gibi çok zor zamanlardan geçtiğini hatırlattı. Demirkent, “Bugün nasıl Türkiye üniversiteleri itaate zorlanıyor, itaati kabul etmeyen yargılanıyorsa Fakütemize de aynısı yapılıyor” dedi.

‘FATİH TEZCAN HEDEF GÖSTERDİ’

Gazete Duvar’da yer alan habere göre “Bir üniversite Rektörü’nün ‘Cumhurbaşkanı’na itaat etmek farzdır, hem de İslam hukukuna göre farzdır’ demesi nasıl infial yaratmıyorsa, Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne mezunların, Mülkiyeliler Birliği Başkanı’nın alınmaması; Mülkiye’nin seksen yıllık geleneği İnek Bayramı’nın yargılanması da infial yaratmıyor” diyen Demirkent, “İnek Bayramı tam da ilahiyatçı rektörün farz ilan ettiği şeye karşı üniversiteyi, itaat etmemeyi, sorgulamayı, eleştirmeyi mümkün kılan zemini her yıl yeniden hatırlatmak için kurgulanmıştı. İnek Duası tam olarak bu amacı güderdi. Rektörden dekana, hocalardan öğrencilere, medyadan futbola, iktidardan muhalefete her şey eleştirinin ve mizahın konusu yapılırdı bu duada. 2016’dan beri bu dua okunmuyor” dedi.

“Fatih Tezcan’ın fakülteyi ve inek duasını hedef göstermesiyle duayı okuyan SBF mezunu, Mülkiyeliler Birliği üyesi hakkında ceza soruşturması açıldığını” belirten Demirkent, “Görevi belli bir isim, Fatih Tezcan hedef gösterdi ve 80 yıllık üniversite geleneği bir anda yıkıldı. Neden? Çünkü duanın okunduğu sırada orada olan, mizaha kendini kaptırarak kahkahalar atan dönemin Dekan Vekili, orada olan bütün hocalar ve duayı dinleyen diğerleri için kurumu yıkacak bu gelişme bir infial yaratmadı. Sanırım Fatih Tezcan’ın Fakültemizi ve geleneklerini neden hedef haline getirdiği Harran Üniversitesi Rektörü’nün sıkılmadan söylediği sözlerin ardından daha açık hale gelmiştir” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Gürsel Tekin: İstanbul için elbette adayım

SONRAKİ HABER

Bakanlık müfetişleri donarak yaşamını yitiren asker için Dersim'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...